Μετά την εξουσιοδότηση Μέτα για Μπουσάτι, ΝΤΟΥΛΕΣ

Δημοσιεύθηκε: 20/03/2018 10:32 Τελευταία Ενημέρωση: 21/03/2018 09:26 Από: Tachydromos

Μέσα από το χώρο της Δεξίωσης της Ελληνικής Πρεσβείας για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, ερωτούμενος σχετικά από το δημοσιογράφο του NEWS 24, σχολίασε την απόφαση του Πρόεδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας, κ. Ιλλύρ Μέτα, να εξουσιοδοτήσει τον αλβανό ΥΠΕΞ, Ντιτμίρ Μπουσάτι για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το ελληνικό κράτος για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων. Για τον κύριο Ντούλε η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη κι επιθυμητή.

Ο Ντούλες είπε επίσης ότι οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών έχουν εισέλθει σε μια νέα φάση. Μεταξύ των άλλων, τόνισε με έμφαση, ότι η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να θίξει τις σχέσεις μεταξύ των λαών, ενώ τόνισε ότι στα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα προς τα πίσω.

«Πρόκειται για μια νέα φάση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ανοίγει ο δρόμος σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο. Συνάμα και για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο θεμέλιος λίθος μεταξύ των δύο χωρών είναι αυτός που έχουν τοποθετήσει οι δυο λαοί. Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να θίξει τις σχέσεις μεταξύ των λαών. Αναφορικά μ’ αυτές τις σχέσεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια έγιναν βήματα προς τα πίσω. Γι αυτό και είναι η χρονική συγκυρία να αποκαταστήσουμε το χαμένο χρόνο», είπε ο Ντούλες.

(ed.me/BalkanWeb)

Πηγή: Βίντεο Report Tv

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon