Πολιτικές μπίζνες …τόσα πάει για βουλευτής, τόσα για δήμαρχος!

Δημοσιεύθηκε: 20/03/2018 22:07 Τελευταία Ενημέρωση: 20/03/2018 22:03 Από: Tachydromos

Ο Κότσο Κοκεδίμα γράφει ότι για να γίνει κανείς βουλευτής στην Αλβανία πρέπει να πληρώσει 300 χιλιάδες ευρώ. «Για να θέσουμε υποψηφιότητα για βουλευτής στα παλαιά κόμματα, πρέπει να πληρώσουμε ένα κεφάλαιο σε μεσίτες και συνεργάτες τους, που μπορεί να είναι γενικοί γραμματείς, αντιπρόεδροι, πρόεδροι της ομάδας, υπουργοί ή πρώην υπουργοί, ένα ποσό από 200 έως 300 χιλιάδες ευρώ».

«Για θέσει κανείς υποψηφιότητα για δήμαρχος πρέπει να πληρώσει στους αρχηγούς των παλιών κομμάτων από 200.000 έως 500.000 ευρώ».

«Στον δήμο των Τιράνων επικρατεί άλλη κατάσταση. Τα κεφάλαια που μαζεύονται και μπαίνουν στις τσέπες των δημάρχων που είναι υποψήφιοι των παλιών κομμάτων, από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, υπερβαίνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, είτε κερδίσουν είτε χάσουν στην εκλογική διαδικασία, ο πρόεδροι του συνδυασμού κερδίζουν έτσι και αλλιώς εκατομμύρια», καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα ο Κοκεδίμα από τη δική του μικρή προσωπική εμπειρία ως βουλευτής.

Ο ίδιος, που ήταν κάποτε γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας, επιτίθεται και στους Δυτικούς. «Είναι σαφές ότι η Αλβανία, δεν κατάφερε να εδραιώσει τη δημοκρατία και οι δυτικοί εταίροι δεν δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να απελευθερώσουν τη χώρα μας από τη διαφέντευση των παλαιών προέδρων των κομμάτων.

Επί 25 χρόνια που η Αλβανία κάνει εκλογές, αυτές είναι οι πιο απίστευτες ψευδο-εκλογές, όπως έκανε στο παρελθόν το κομουνιστικό καθεστώς. Οι διεθνείς εταίροι, μας χρηματοδοτούν και διατηρούν ένα τυραννικό καθεστώς στα Τίρανα που επιφυλάσσει ανεπιφύλακτα τις μη δημοκρατικές εκλογές.

Αν οι εκλογές αυτές που γίνονται στην Αλβανία, γίνουν σε μια δυτική χώρα, αυτή θα βυθισθεί στις φλόγες, στην πυρκαγιά και στο χάος, γράφει χαρακτηριστικά.

(Στοιχεία από gazetatema.net)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon