Κραυγή αγωνίας της Ειρήνης Μπούα από τους Δρυμάδες: Ο βουλευτής του ΣΚ μου έκλεψε 11 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης. Ορίστε τα έγγραφα

Δημοσιεύθηκε: 23/03/2018 13:39 Τελευταία Ενημέρωση: 24/03/2018 12:09 Από: Tachydromos

Ιδιοκτήτρια γαίων από τους Δρυμάδες της Χιμάρας, από την οθόνη αλβανικού τηλεοπτικού καναλιού προέβη σε σοκαριστική καταγγελία. Κατηγορεί με όνομα τον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος για υφαρπαγή ιδιοκτησίας. Πρόκειται για την ίδια καταγγελία που εδώ κι ένα μήνα έκανε στο ίδιο κανάλι, στην ίδια εκπομπή κι έχοντας απέναντί του τον ίδιο το βουλευτή που καταγγέλλεται, με πρωτάκουστη τόλμη, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής της περιοχής Αυλώνος, Ευάγγελος Ντούλες. Αλλά που, παραδόξως, κανείς εισαγγελέας, δεν ανέλαβε να εξερευνήσει την καταγγελία, μολονότι γινόταν από έναν βουλευτή.

Στην εκπομπή «Οι μη εκτεθειμένοι» (“Të Paekspozuarit”), την Πέμπτη το βράδυ, 22.03.2018, ιδιοκτήτρια γαίων στους Δρυμάδες, κατήγγειλε ονομαστικά το βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αλκέτ Χυσένι, ότι τις υπεξαίρεσε τη δική της γη. Επρόκειτο για την κυρία Ειρήνη Μπούα, η οποία επιμένει ότι ο Αλκέτ Χυσένι, υπεξαίρεσε 11 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δικής της ιδιοκτησίας γη.

«Η ιδιοκτησία εκλάπη από τον ΑλκέτΧυσένι, ακριβώς 11 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, όπως αναγράφεται στους τίτλους ιδιοκτησίας. Τα έγγραφα που εσείς έχετε μπροστά σας επιβεβαιώνουν την κλοπή είτε την υπεξαίρεση της ιδιοκτησίας από τον Αλκέτ Χυσένι. Την άδεια για να κτίσουν πάνω στην περιουσία μας, την έδωσε ο ίδιος ο Έντι Ράμα. Ο Αλκέτ Χυσένι ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία της Μιρέλλα Παπούλι. Δεν μπορούν να έχουν ο ΑλκέτΧυσένι και η εταιρεία Παπούλι ιδιοκτησία, κι εμείς να μην έχουμε κανένα τετραγωνικό μέτρο. Τώρα έβγαλαν οικοδομική άδεια στην Παπούλι για να κτίσει τουριστικό χωριό. Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό Ράμα να ανακαλέσει αυτή την απόφαση».

Η κραυγή αγωνίας της Ειρήνη Μπούα είναι μια από τις φωνές που κάθε μέρα βγαίνουν μέσα από απόγνωση και πόνο σε όλη την παραλιακή γραμμή που διαβιούν τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Απλώς η φωνή της Ειρήνης Μπούα έφτασε να ακουστεί μέσα από τα αλβανικά τηλεοπτικά κανάλια, χάρη στην υποστήριξη και το θάρρος που της έδωσε η ανένδοτη στάση του ίδιου του βουλευτή και πρόεδρου του ΚΕΑΔ, Ευάγγελου Ντούλε, ο οποίος πρώτος έδωσε δημοσιότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση της καλοστημένης λεηλασίας που γίνεται από ο καθεστώς Ράμα σε όλη την παραλιακή γραμμή από την Παλιάσα και ως τη Νίβιτσα και τα Εξαμίλια.

Ο Ταχυδρόμος ενδιαφέρθηκε για τον βίο και την πολιτεία του καταγγελλόμενου βουλευτή από το Τεπελένι, Αλκέτ Χυσένι, ο οποίος εκλέγει στην περιφέρεια Αυλώνος κατά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου με περιοχή ευθύνης τους Δήμους Αγίων Σαράντα, Χιμάρας και Φοινίκης, όπου ζει κατά συντριπτική πλειοψηφία ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανίας και που έχει αναλάβει αποκλειστικά να διαιρέσει οριστικά τον πολιτικό και κοινωνικό ιστό της ΕΕΜ.

Συγγενής του εκ Τεπελενίου Πρόεδρου της Αλβανικής Βουλής, Γκραμόζ Ρούτσι, ο Χυσένι, ο πρώην τελώνης στη διακυβέρνηση Νάνο, μετά το 2005, όπου τα φρένα του ΣΚ πήρε ο Έντι Ράμα, ήταν άτομο του κλειστού κύκλου του Ράμα. Διετέλεσε αρχικά προϊστάμενος των οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Με την άνοδο του ΣΚ στην εξουσία το 2013, προωθήθηκε στην Διεύθυνση Καταπολέμησης του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος κι όταν ο Ράμα συγκρότησε Την Ειδική Δύναμη για τη Διαλεύκανση του καθεστώτος των Ιδιοκτησιών στην παραλία, ετέθη επικεφαλής της. Ακριβώς, την περίοδο που ασκούσε αυτό το καθήκον έγινε και η υπεξαίρεση από τον ίδιον της περιουσίας της Ειρήνης Μπούα κι άρχισε ο Ράμμα να υπογράφει ο Ράμα τη μία μετά την άλλη άδεια δημιουργίας νέων τουριστικών χωριών στη Χιμάρα. Λες και τα παλιά δεν ήσαν τουριστικά.

Ίσως γι αυτή την προσφερόμενη υψηλή υπηρεσία, ο Ράμα δε δίστασε να συμπεριλάβει τον Αλκέτ Χυσένι στις υψηλές θέσεις της εκλογικής λίστας του ΣΚ στην περιφέρεια Αυλώνας στις εκλογές του 2013. Είχε ολοκληρώσει παραδειγματικά την αποστολή του και θα έπρεπε τώρα να τον «μπετονάρουμε» με βουλευτική ασυλία για να τους διευκολύνουμε τη θέση. Επρόκειτο για μαφιόζικο σχέδιο, αφού η οικογένεια Παπούλι που ανέλαβε να κτίσει το τουριστικό χωριό, είναι πασίγνωστη ως φιλικά προσκείμενη στο στενό περιβάλλον Ράμα.

Η υπόθεση είναι κραυγαλέα, μυρίζει μαφία και χρήζει εισαγγελικής παρεμβάσεως. Ίδωμεν…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon