Υπόθεση «Μεγάλο Ψάρι»- Θα συλληφθεί για διαφθορά ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας

Δημοσιεύθηκε: 25/03/2018 21:25 Τελευταία Ενημέρωση: 25/03/2018 21:13 Από: Tachydromos

«Διπλωματικές πηγές στα Τίρανα δήλωσαν στην Deutsche Welle ότι η υπόθεση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα, Αντριάτικ Λάλα, είναι μόνο η αρχή της σύλληψης του «Μεγάλου Ψαριού», που θα ακολουθήσει σύντομα.

Η έρευνα για τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα είναι ένα μήνυμα ότι η αποσυναρμολόγηση όλου του δικτύου της ατιμωρησίας που ταλανίζει την Αλβανία περισσότερο από δύο δεκαετίες, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης όπως σημειώνουν σήμερα, αναλύοντας την κατάσταση διαφθοράς στην Αλβανία, δεν γνωρίζουν εάν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τη σύλληψη του πρώην γενικού εισαγγελέα, Αντριάτικ Λάλα.

Οι ΗΠΑ τον έβαλαν στη Μαύρη Λίστα

Επιπρόσθετα, τον περασμένο μήνα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να συμπεριλάβει τον πρώην γενικό εισαγγελέα και την οικογένειά του στη μαύρη λίστα και εκδόθηκε απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ με το αιτιολογικό της «συμμετοχής του σε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς στην Αλβανία».

Αλλά δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί που κρατούν αυτή τη στάση έναντι του Λάλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Dita’, αναφέρουν ότι πρόσφατα δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για διαμονή στη Γερμανία, αίτημα το οποίο δεν χειρίσθηκε, σύμφωνα με τις προσδοκίες του, η γερμανική πρεσβεία στα Τίρανα.

Η Γερμανία είναι η χώρα που ο Λάλα συχνά ταξιδεύει λόγω της παραμονής της οικογένειάς τους εκεί.

Ταυτόχρονα, η Εισαγγελία έχει προβεί σε ποινικές διώξεις εις βάρος του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην γενικός εισαγγελέας έχει αγοράσει μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων, και κατέχει πολλά ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τα οποία – όπως φαίνεται- αγόρασε περίπου 30 φορές λιγότερο από την πραγματική τους τιμή. Αυτά θεωρούνται χρηματοοικονομικές συναλλαγές με πρόσωπα που έχουν ποινικές υποθέσεις και σχετίζονται με σοβαρά εγκλήματα.

(Στοιχεία από gazetatema.net)

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon