Στις «ελληνικές καλένδες» η συνάντηση Ράμα –Τσίπρα; Να, τι λέει ο Μπουσάτι

Δημοσιεύθηκε: 29/03/2018 15:19 Τελευταία Ενημέρωση: 29/03/2018 17:50 Από: Tachydromos

Φαίνεται να σβήνει ο ενθουσιασμός της κυβέρνησης Ράμα για αποκαταστημένες σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Μετά την αναβολή από πλευράς του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα της συνάντησης με τον αλβανό ομόλογό του, σήμερα πραγματοποίησε επίσκεψη εξπρές στα Τίρανα ο έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, ο ποίος μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Μπουσάτι, επέλεξε να μην προβεί σε καμιά δήλωση.

Η επίσκεψη «εξπρές» ερμηνεύεται περισσότερο ως «απαίτηση εξηγήσεων» της ελληνικής πλευράς από την αλβανική πλευρά, μετά την τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Ράμα με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβηκε, αλλά σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ επρόκειτο για «μη τήρηση υπόσχεσης» από πλευράς Ράμα για την πρώτη επιλογή του τρόπου με τον οποίο θα επιτυγχάνονταν η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ειδικά σε ό, τι αφορά την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).

Μετά τη σημερινή συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, ενώπιον των δημοσιογράφων βγήκε μόνο ο Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος με μια ξύλινη γλώσσα επιχείρησε να διασαφηνίσει και την αναβολή της επισκέψεως του πρωθυπουργού Μπουσάτι.

Εκείνος δεν ήταν σε θέση να δώσει μια ημερομηνία στους δημοσιογράφους για το χρόνο κατά τον οποίο θα μπορούσε να γίνει η αναβαλλόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Τσίπρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οδηγείται προς τις «Ελληνικές καλένδες».

«Είμαστε σε μια διαδικασίας εργασίας. Το καθετί θα γίνει εν ευθέτω χρόνο. Απλώς θα ήθελα να σας καθησυχάσω. Σήμερα επρόκειτο για τη συνάντηση της σειράς με τον έλληνα ομόλογό μου. Βρισκόμαστε σε μια καινούργια φάση, σε ορισμένους τομείς σημειώθηκε πρόοδος. Υπάρχουν και τα υπόλοιπα πεδία όπου θα σημειωθεί πρόοδος τις επόμενες μέρες Εγώ υπέγραψα την πληρεξουσιότητα για την ομάδα διαπραγμάτευσης και πιστεύω να συμφωνήσουμε και με τον έλληνα ομόλογο για τις ημερομηνίες των συναντήσεων και το χρονοδιάγραμμα των ομάδων εργασίας, όπως εργαζόμαστε και για τη συνάντηση των πρωθυπουργών», είπε ο Μπουσάτι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναβάλλει τη συνάντηση με τον Έντι Ράμα. Το ίδιο συνέβη και με τη συνάντηση που είχε πρόβλεψη να γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2015, η οποία και τότε πήρε αναβολή, χωρίς να υπάρξει καμιά επίσημη εξήγηση από την ελληνική πλευρά.

Πηγή: syri.net

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon