Στην Αλβανία για πρώτη φορά ο Πατριάρχης Μόσχας στις 28 Απριλίου

Δημοσιεύθηκε: 18/04/2018 11:27 Τελευταία Ενημέρωση: 18/04/2018 10:46 Από: Tachydromos

O Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, θα επισκεφθεί την Αλβανία για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου και θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων & πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Οι δύο Ορθόδοξοι προκαθήμενοι που γνωρίζονται πάνω από 50 χρόνια, έχουν διατηρήσει αδελφικές σχέσεις με την πάροδο του χρόνου.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 28-30 Απριλίου και κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, ο Πατριάρχης Κύριλλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ίλιρ Μέτα και άλλους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Πέρυσι ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέφτηκε τη Ρουμανία, όπου συλλειτούργησε με τον Πατριάρχη Βουκουρεστίου Δανιήλ, τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο και τον Μητροπολίτη Πρεσόβ Ραστισλάβο, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου του Νέου, προστάτη του Βουκουρεστίου.

Όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας «ο κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί την μαρτυρική Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία έχει υποφέρει πολύ τον 20ό αιώνα».

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στα ελληνικά, στα αλβανικά και τα ρουμάνικα.

Πηγή: orthodoxia.info

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon