Γιατί δεν ήρθε ο έλληνας πρωθυπουργός στα Τίρανα; Μπουσάτι: «Φταίει» ο Πρόεδρος Μέτα

Δημοσιεύθηκε: 19/04/2018 17:49 Τελευταία Ενημέρωση: 19/04/2018 17:49 Από: Tachydromos

Ο αλβανός ΥΠΕΞ, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ρίχνει το «φταίξιμο» στον Πρόεδρο Μέτα για την παράταση που δόθηκε στην επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στα Τίρανα.

Μιλώντας στο Top Show την Τρίτη, εκείνος είπε ότι «Η αργοπορία για την απόδοση της πληρεξουσιότητας εκ μέρους τους Πρόεδρου Μέτα, έδωσε παράταση στη συνάντηση μεταξύ των Ράμα και Τσίπρα. Εντός λίγων ημερών θα έχουμε την πρώτη συνάντηση εμπειρογνωμόνων στα Τίρανα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας ώστε να έχουμε στα χέρια το ντοκουμέντο της στρατηγικής συνερ4γασίας μεταξύ των δυο χωρών», δήλωσε ο Μπουσάτι.

Ο υπουργός δηλώνει ότι αν επιτευχθεί συμφωνία, η Ελλάδα θα μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα για τις συνομιλίες με άλλες χώρες, γειτονικές, αλλά επιμένει ότι δεν υφίσταται καμιά παρέμβαση από πλευράς Τουρκίας στα Τίρανα για το μπλοκάρισμα της συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρωνμε την Ελλάδα.

«Θα μπορέσει να χρησιμεύσει ως προηγούμενο για τις συμφωνίες με τι Λιβύη και την Αίγυπτο, αλλά δεν μας προκύπτει και με την Τουρκία και δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση για το θέμα αυτό από την Τουρκία», λέει εκείνος.

Ο Μπουσάτι αποδέχτηκε ότι αναφορικά με το τσάμικο θέμα, οι διαφορές μεταξύ Τιράνων και Αθήνας είναι μεγάλες.

«Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να θέσει ερωτηματικό στην εδαφική ακεραιότητα μεταξύ των δύο χωρών. Δεν υπάρχει ακόμα μια στάση προσέγγισης μεταξύ εμάς και της Ελλάδας γι αυτό το θέμα, όπως με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι υπάρχει γι άλλα θέματα», λέει ο Μπουσάτι.

Αναφορικά με την άρση του Εμπολέμου, ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας επισημαίνει ότι αυτό το θέμα δε θίγει άμεσα το θέμα ιδιοκτησιών των τσάμηδων.

Πηγή: Top Channel

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon