Ο Ράμα απειλεί την ΕΕ: Η Ρωσία υποκινεί ριζοσπαστικά τους μουσουλμάνους της Αλβανίας, κινδυνεύουν τα Βαλκάνια

Δημοσιεύθηκε: 25/04/2018 15:19 Τελευταία Ενημέρωση: 26/04/2018 07:56 Από: Tachydromos

Ο Έντι Ράμα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια για να πετύχει το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας, συνεχίζει να απειλεί την ΕΕ με το ρωσικό κίνδυνο για την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, στην περίπτωση που η ΕΕ δεν ανοίξει πράσινο φως στην Αλβανία.

Μιλώντας στο Reuters από το Βερολίνο διαδίδει πως σε περίπτωση που τίθενται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να επιφέρει αύξηση του μουσουλμανικού ριζοσπαστισμού στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το Ράμα, μια τέτοια εξέλιξη θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή. Ο Ράμα καταφέρθηκε κατά των ευρωπαϊκών πολιτικών ηγετών που εμφυσούν τα αντιμουσουλμανικά αισθήματα, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό επενδύουν στο ριζοσπαστισμό τους.

Πριν της συναντήσεως του με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ο Ράμα επισήμανε ότι η Ρωσία στοχεύει να ριζοσπαστικοποιήσει τους αλβανούς μουσουλμάνους.
Αυτός απηύθυνε έκκληση στην ΕΕ να μην δημιουργήσει χώρο τον οποίο μπορεί να γεμίσουν άλλες χώρες.

«Στατιστικά η Αλβανία είναι χώρα με μουσουλμανική πλειοψηφία , αλλά εγώ θα έλεγα ότι η κυριότερη θρησκεία στην Αλβανία είναι η Ευρώπη», είπε ο Ράμα για το Reuters. « Άρα, όλες αυτές οι δυνάμεις, είναι στην πράξη οι βασικοί επενδυτές για τη ριζοσπαστικοποίηση της Ευρώπης. Γι αυτό κι εγώ τις μισώ αυτές», είπε ο Ράμα.

Πηγή: SYRI.net

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon