ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Α. ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΣΙΩΝ κ.κ. Κ Υ Ρ Ι Λ Λ Ο Υ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε: 26/04/2018 09:26 Τελευταία Ενημέρωση: 26/04/2018 14:41 Από: Tachydromos

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Α. ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΣΙΩΝ κ.κ. Κ Υ Ρ Ι Λ Λ Ο Υ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

28-30 Απριλίου 2018

Από τις 28 έως τις 30 Απριλίου 2018, η Ορθόδοξος Aυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας υποδέχεται τον Μακαριώτατο και Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο. Η πρώτη αυτή ειρηνική ιστορική επίσκεψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι και οι δύο Εκκλησίες έχουν βιώσει έντονα τον κομμουνιστικό αθεϊστικό διωγμό.

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, ώρα 16:00, στο διεθνές αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα», θα υποδεχθεί τον Πατριάρχη Κύριλλο ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συνοδευόμενος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Θα ακολουθήσει η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού.

Την Κυριακή 29 Απριλίου το πρωί, οι δύο Προκαθήμενοι θα συλλειτουργήσουν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, με τη συμμετοχή κληρικών των δύο Εκκλησιών.

Το επίσημο γεύμα θα παρατεθεί από την Oρθόδοξο Αυτοκέφαλο Eκκλησία της Αλβανίας στο ξενοδοχείο Mac Albania.

Το απόγευμα, ώρα 18:00,θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού. Αρχικά θα γίνει η παρουσίαση της ρωσσικής εκδόσεως του βιβλίου του Mακαριωτάτου Aρχιεπισκόπου Αναστασίου «Έως εσχάτου της γης». Στη Θεία Λειτουργία και στην εορταστική εκδήλωση θα λάβει μέρος και η συνοδική χορωδία του Πατριαρχείου Μόσχας.

Την εσπέρα της Κυριακής, o Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Iλίρ Mέτα, θα παραθέσει δείπνο στο «Pallati i Brigadave».

Τη Δευτέρα, 30 Απριλίου, ο Πατριάρχης Kύριλλος θα έχει επίσημες συναντήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ιλίρ Μέτα, καθώς και στο Πρωθυπουργείο με τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό κ. Έντι Pάμα. Τέλος, θα επισκεφθεί την Ιερά μονή Αγίου Βλασίου - Δυρραχίου και την Ορθόδοξο Θεολογική Ακαδημία «Η Ανάσταση του Χριστού». Η αναχώρηση του υψηλού Επισκέπτη προβλέπεται στις 14:00 από το διεθνές αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα».

O Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιος έχει επισκεφθεί επισήμως την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσσίας τo 1999. Στη Μόσχα, σε επίσημη τελετή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τιμήθηκε με το βραβείο «διακεκριμένων δραστηριοτήτων για την ενότητα των Ορθοδόξων» (2008).

Τίρανα, 25 Απριλίου 2018

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon