Συλλείτουργο Προκαθημένων στα Τίρανα

Δημοσιεύθηκε: 29/04/2018 15:11 Τελευταία Ενημέρωση: 30/04/2018 07:55 Από: Tachydromos

Λαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 29 Απριλίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστασέως Τιράνων.

Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, με αφορμή την επίσημη ειρηνική επίσκεψη του κ. Κυρίλλου στην Εκκλησία της Αλβανίας.

Με τους Προκαθημένους συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Αλβανίας, καθώς και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Τους ύμνος απέδωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αλβανίας "Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης" υπό την διεύθυνση του χοράρχη Θεοδώρου Πέτσι.

Να αναφερθεί ότι ο Καθεδρικός των Τιράνων ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, από την Αλβανία, την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο προσφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

''Πασχαλινή αγαλλίαση και ευχαριστία πλημμυρίζουν τις καρδιές όλων μας, κατά την πρώτη ειρηνική επίσκεψή Σας στην Αλβανία, Άγιε Αδελφέ Κύριλλε'' - τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Στο τέλος οι δύο Προκαθήμενοι αντάλλαξαν δώρα, με τον Πατριάρχη Μόσχας να προσφέρει μια εικόνα των Αποστόλων και ένα σετ εγκολπίων, ενώ από την μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος Ανστάσιος προσέφερε ενα ψηφιδωτό του Χριστού που κοσμεί την κόγχη του Καθεδρικού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon