Η Αλβανία βελτιώνει το επίγειο δίκτυο αεράμυνας

Δημοσιεύθηκε: 30/04/2018 18:57 Τελευταία Ενημέρωση: 30/04/2018 18:57 Από: Tachydromos

Η Αλβανία αναμένει να αποκτήσει από τις ΗΠΑ ραντάρ παρατήρησης και έχει σκοπό να προχωρήσει στη δημιουργία σύγχρονου δικτύου IADS, μεταδίδει το «Tango Six».

Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων των Τιράνων προς το NATO, ανακοινώθηκε στις 24 Απριλίου 2018 από την υπουργό άμυνας της Αλβανίας Olta Xhacka. Είχε προηγηθεί δήλωσή της στις 19 Απριλίου στην «Φωνή της Αμερικής», στην οποία έκανε γνωστό ότι η Lockheed Martin εργάζεται για το έργο αρκετούς μήνες. Στο έργο συμμετέχει επίσης η ιταλική GEM elettronica.

Το πρόγραμμα έχει κόστος €31 εκατομμύρια. Πέρα από την προμήθεια του εξοπλισμού, η σύμβαση περιλαμβάνει τη διασύνδεσή του με το δίκτυο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, το οποίο εκσυγχρόνισε πάλι η Lockheed πριν περίπου 15 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί, για τον εκσυγχρονισμό του τελευταίου ουσιαστικό ρόλο έπαιξαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004, αφού το Ανατολικό δίκτυο που βρισκόταν πριν σε χρήση θεωρείτο ανίκανο να εξυπηρετήσει την ασφάλεια των πτήσεων, ο αριθμός των οποίων εν όψει των Αγώνων θα αυξανόταν σημαντικά.

www.ptisidiastima.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon