Ρουμάνοι προς Γερμανούς: Αναγνώριση Κοσόβου μόνο μαζί με την Κριμαία…

Δημοσιεύθηκε: 02/05/2018 11:36 Τελευταία Ενημέρωση: 02/05/2018 11:36 Από: Tachydromos

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αλβανικού Τύπου, ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην ρουμανική τηλεόραση ότι η Γερμανία πίεσε στο παρελθόν τη Ρουμανία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Ο Τράιαν Μπασέσκου είναι γνωστός στη Ρουμανία για την αντίθεση του στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Μπασέσκου μιλώντας στη ρουμανική τηλεόραση, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, καθώς τo θεωρεί τμήμα της Σερβίας. Εάν η Ρουμανία αναγνώριζε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου θα προκαλούσε αντιδράσεις και προβλήματα στη Μολδαβία, λόγω της επιδίωξης της ρωσόφωνης Υπερδνειστερίας να ανεξαρτητοποιηθεί από την Μολδαβία.

«Η Ρουμανία δεν έχει την πολυτέλεια να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, ανεξάρτητα από τις υποσχέσεις που έχει δώσει η Γερμανία στους Κοσοβάρους ηγέτες. Αυτό θα προκαλούσε έκρηξη στη Μολδαβία λόγω της Υπερδνειστερίας, η οποία βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με αυτήν του Κοσσυφοπεδίου.

Όπως σημείωσε ο Μπασέσκου, «Εάν η Ρουμανία αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσει και την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία».

http://www.defence-point.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon