Η απειλή για τους Τουρκοκύπριους δεν είναι οι Έλληνες αλλά η Τουρκία, λέει ο Σενέρ Λεβέντ

Δημοσιεύθηκε: 05/05/2018 20:25 Τελευταία Ενημέρωση: 05/05/2018 20:25 Από: Tachydromos

«Με την Αφρική εναντίον του Ερντογάν» είναι ο τίτλος του άρθρου της FAZ, το οποίο παρουσιάζει τον Σενέρ Λεβέντ, εκδότη της εφημερίδας «Αφρική» που εκδίδεται στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι οι Τουρκοκύπριοι απειλούνται περισσότερο από την Τουρκία πάρα από τους Ελληνοκύπριους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η DW, ο Σενέρ Λεβέντ μιλάει για τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχεται η εφημερίδα του από μερίδα Τουρκοκυπρίων αλλά και της Άγκυρας διότι «Λέμε απλά και καθαρά ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή».

Η εφημερίδα του ονομαζόταν παλαιότερα «Ευρώπη», στη συνέχεια «Νέα Ευρώπη» και τώρα «Αφρική» ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις πιέσεις που είχε δεχθεί από το καθεστώς Ντενκτάς. «Ήθελα με το όνομα να εκφράσω πως μπορεί να ανήκουμε στην Ευρώπη ωστόσο ζούμε σε αφρικανικές συνθήκες.

Διοικούμαστε από τον νόμο της ζούγκλας». Ο Σενέρ Λεβέντ αναφέρεται και στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο στις 21 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και στις παροτρύνσεις του «οι Κύπριοι αδελφοί να δώσουν την κατάλληλη απάντηση» στην αντιδραστική εφημερίδα. Και πράγματι η εφημερίδα και οι συντάκτες δέχθηκαν σφοδρή επίθεση.

Κατάφεραν να γλιτώσουν κατόπιν επέμβασης της αστυνομίας που κάλεσε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντσί. Η FAZ γράφει: «Ο Λεβέντ ανησυχεί πως η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει.

Ο αυξανόμενος αριθμός των Τούρκων εποίκων στο συνολικό πληθυσμό καταδεικνύει την άμεση σχέση του γραφείου διασυνδέσεως του AKP με το τουρκικό τμήμα της Λευκωσίας, το οποίο προσφέρει σε πολλές περιοχές μαθήματα κορανίου…όλα αυτά μαρτυρούν ότι η εξάρτηση της βόρειας Κύπρου από την Άγκυρα αυξάνεται».

Τέλος, ο Σενέρ Λεβέντ αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων λέει: «Το 1974 έγιναν εδώ πολλά εγκλήματα πολέμου. Οι Τουρκοκύπριοι έφεραν ευθύνη και για το λόγο αυτό θέλουν σήμερα έναν Τούρκο στρατιώτη έξω από την πόρτα τους.

Η αληθινή απειλή δεν είναι όμως η καθυστερημένη εκδίκηση της ελληνικής πλευράς αλλά η Τουρκία».

Πηγή: Λεβέντ https://hellasjournal.com/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon