Σε εξέλιξη η 2η υπουργική χωρών Βίζεγκραντ – χωρών Βαλκανίων

Δημοσιεύθηκε: 11/05/2018 17:54 Τελευταία Ενημέρωση: 11/05/2018 17:54 Από: Tachydromos

Άρχισε τις εργασίες της η 2η Υπουργική Συνάντηση, Visegrad-4 plus Balkan-4 plus, στο Σούνιο σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιηθήκε στη Βουδαπέστη τον Δεκέμβριο του 2017.

Το μέλλον της ΕΕ, η διεύρυνσή και η Ενέργεια αποτελούν τα βασικά ζητήματα που θα συζητούν οι ΥΠΕΞ των τεσσάρων χωρών της λεγόμενης ομάδας του Βίζεγκραντ -Ουγγαρία, Πολωνίας, Σλοβακίας, Τσεχίας- και των τεσσάρων βαλκανικών χωρών-μελών της ΕΕ, -Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία- μαζί με τους ομολόγους τους, ως παρατηρητές, από Αλβανία, ΠΓΔΜ, Μαυροβουνίο, Βοσνία Ερζεγοβίνη καθώς και Σλοβενία και Κύπρο.

«Έχουμε τη χαρά να έχουμε αντιπροσωπείες από 15 κράτη, είτε μέλη της ΕΕ είτε υποψήφια που η προοπτική τους είναι να γίνουν κράτη/μέλη της Ευρώπης. Πήραμε μία απόφαση με την ομάδα των χωρών του Visegrad, και τα 4 μέλη που είμαστε μια ομάδα εντός της ΕΕ από τα Βαλκάνια, να κάνουμε συναντήσεις για το μέλλον της Ευρώπης ώστε και μικρότερα και μεσαίου μεγέθους κράτη να μπορούν να αποκτήσουν τη μέγιστη επιρροή στη συζήτηση. Ξεκινήσαμε με πρότασή μου τη συζήτηση στη Βουδαπέστη και συνεχίζουμε σήμερα στο Σούνιο», δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς.

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon