Ερντογάν: Παίρνουμε υπό έλεγχο τις σχολές FETO στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 15/05/2018 10:47 Τελευταία Ενημέρωση: 15/05/2018 18:47 Από: Tachydromos

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί να παρέμβει στα Βαλκάνια. Σε ομιλία του αναφέρθηκε και στην Αλβανία ομολογώντας ότι επιχειρεί να παρέμβει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αλβανίας.

«Εμείς προχωρούμε κάθε μέρα, το Ίδρυμά μας Maarif στην Αλβανία βρίσκεται σε μια διαδικασία που θέτει υπό έλεγχο τα εκεί εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ασφαλώς, εμείς συνεχίζουμε τις συνομιλίες. Γρήγορα ή αργά εμείς θα καταστρέψουμε αυτό το κίνημα. Σας αρέσει είτε όχι, η Τουρκία θα συνεχίσει να παραμένει ισχυρή», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του, αναφέρει ο τουρκικός όμιλος τύπου “YeniSafak”.

Ο Ενρτογάν μιλούσε με ακροατήριο τους ξένους φοιτητές που σπουδάζουν στην Τουρκία, όπου δεν παρέλειψε να επικρίνει τις χώρες που στηρίζουν το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλιέν, συμπεριλαμβανόμενης και της Αλβανίας.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα ώστε οι φοιτητές να μην γίνουν θύματα εκμετάλλευσης από την τρομοκρατική οργάνωση FETO, η οποία, όπως είπε, είναι εχθρός του Ισλάμ και της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στην Αλβανία, ο τούρκος Πρόεδρος είπε ότι για κακή τύχη η χώρα αυτή τελεί, κατά κάποιον τρόπο, υπό κατοχή της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO.

Πηγή: Lapsi.al

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon