Τσίπρας: Με την Αλβανία είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, τον Ιούνιο «παίρνουμε τη θάλασσα»

Δημοσιεύθηκε: 19/05/2018 14:35 Τελευταία Ενημέρωση: 20/05/2018 09:43 Από: Tachydromos

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε ότι η Αλβανία και η Ελλάδα είναι ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση

Τόνισε επίσης ότι η επίλυση αυτού του θέματος είναι μέρος του πακέτου των θεμάτων που παραμένουν αιωρούμενα από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Τσίπρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι οι δύο χώρες θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία για τις «Αποκλειστικές Οικονομικές ζώνες» εντός του Ιουνίου.

«Οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία ήταν δυσκολότερες από εκείνες με τη Μακεδονία, μας κόστισαν περισσότερο χρόνο. Φανταστείτε ότι έχουμε να επιλύσουμε θέματα που χρονολογούνται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είμαστε ακόμη υπό καθεστώς εμπόλεμης κατάστασης. Είναι και το θέμα των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, ένα σημαντικό θέμα, καθώς κι άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων και ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. Είμαστε σε καλό δρόμο, δεν θα ήθελα να πω ότι είμαι σίγουρος, αλλά ότι είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις γι αυτά τα θέματα, εντός του Ιουνίου», - τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός.

«Τώρα που στην Αλβανία θα δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπ0ραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό δεν εξαρτάται από την επίλυση των διμερών θεμάτων μεταξύ μας. Υπάρχουν χώρες που έχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα αυτό κι εμείς είμαστε σε αναζήτηση λύσεως γι αυτό», δήλωσε ο Τσίπρας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είχε σχεδιάσει μια επίσκεψη από τον Απρίλιο μήνα στην Αλβανία για να υπογραφεί Κείμενο στρατηγικής συνεργασίας, αλλά η επίσκεψη αυτή πήρε παράταση εξαιτίας της μη συμφωνίας πάνω σε ορισμένα θέματα.

Πηγή: Respublica/ SYRI.net

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon