Αλβανοί συνεχίζουν τις επιδρομές για αρωματικά φυτά στο Γράμμο

Δημοσιεύθηκε: 21/05/2018 10:22 Τελευταία Ενημέρωση: 21/05/2018 10:22 Από: Tachydromos

Μια ακόμη ομάδα Αλβανών συνελήφθη από αστυνομικούς σε δύσβατη δασική περιοχή της Αετομηλίτσας να έχει εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και να έχει λεηλατήσει τα αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, ξεριζώνοντας συνολικά 84 κιλά!

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία της τοπικής Αστυνομίας, που από ότι δείχνουν οι συλλήψεις, έχει αυξήσει τις περιπολίες για την προστασία του φυσικού πλούτου της Ηπείρου και ειδικότερα του Νομού Ιωαννίνων. Δεν παύει όμως να εντείνει τον προβληματισμό για τις συνεχιζόμενες επιδρομές των αλβανών, οι οποίοι «θερίζουν» κυριολεκτικά τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που φύονται στα ορεινά και τα οποία δυστυχώς παραμένουν ανεκμετάλλευτα από Ελληνικής πλευράς.

Η διαπίστωση αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο, την ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση και της Ελληνικής Κυβέρνησης προς την Αλβανική, ώστε να ληφθούν μέτρα και από τη γειτονική χώρα για την αποτροπή τέτοιων πράξεων, που δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας, που στα λόγια όμως επιδιώκουν δήθεν με την Ελλάδα.

Η σύλληψη

Η σύλληψη των τριών Αλβανών έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, και μάλιστα αφορά δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην ίδια όμως δύσβατη περιοχή.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 29χρονο και έναν 51χρονο να έχουν συλλέξει και να μεταφέρουν πεζοί τέσσερις σάκους, οι οποίοι περιείχαν ποσότητες αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους 75, 5 κιλών.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 65χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε προλάβει να συλλέξει 8,5 κιλά αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού. ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικές Διεύθυνσης Ηπείρου, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της κοινής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

proinoslogos.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon