Συνάντηση της Πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία κ. Ελένη Σουρανή με φοιτητές των τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων

Δημοσιεύθηκε: 30/05/2018 09:17 Τελευταία Ενημέρωση: 30/05/2018 11:07 Από: Tachydromos

Τρίτη 29 Μαΐου, η Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ελένη Σουρανή συναντήθηκε με φοιτητές των τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων οι οποίοι, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας, επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, από τις 23 έως τις 27 Απριλίου 2018.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ιστορίας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων με σκοπό την παρουσίαση εμπειριών και προτάσεων αναφορικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των φοιτητών και καθηγητών της Σχολής στο πλαίσιο της Συμφωνίας Διμερούς Συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων Τιράνων – Θεσσαλονίκης. Κατά τη συνάντηση φοιτητές και καθηγητές μίλησαν για τη σημασία της εν λόγω εκπαιδευτικής επίσκεψης ευχαριστώντας την Ελληνική Πρεσβεία για την ευγενική συμβολή της στην υλοποίησή της.

Η Πρέσβυς κα Σουρανή επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι με την ανταλλαγή Πανεπιστημιακών επισκέψεων προωθείται η γνωριμία, η εμπειρία και η γνώση μεταξύ των φοιτητών και υποβοηθείται η προσέγγιση των λαών των δυο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή οι Αλβανοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Φιλοσοφικής Σχολής καθώς και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και να ξεναγηθούν σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους: τους βασιλικούς τάφους των Μακεδόνων βασιλέων στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Εργαστήριο Συντήρησης Πέτρας και τον Λευκό Πύργο.

Οι φοιτητές συνοδεύτηκαν από τον αντιπρόεδρο του Πρυτανείου, κ. Ermal Baze, την επικεφαλής του τμήματος της Ιστορίας, κα Eva Tafili και τους καθηγητές κα Edlira Caushi, Andi Rembeci και Andi Pinari.

Η Πρόεδρος του Τμήματος και οι Αλβανοί καθηγητές, συνοδευόμενοι από την Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο ΑΠΘ, κα Ελευθερία Μαντά -η οποία πρόσφερε τις πολύτιμες γνώσεις της σε όλη τη διάρκεια των επισκέψεων- πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητή Δημήτρη Μαυροσκούφη, με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Καθηγητή Εμμανουήλ Βουτυρά και άλλους συναδέλφους του ιδίου τμήματος. Επιπλέον, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό και Εθνολογικό μουσείο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν με μια βόλτα στην ιστορική Άνω Πόλη και το Επταπύργιο, όπου οι φοιτητές είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν το βυζαντινό φρούριο και τη μαγευτική θέα της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: FB/Greqia ne Tirane

www.facebook.com/GreqianeTirane/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon