ΔΙΕΞΗΧΘΗΚΕ η 10-η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ - Νέος πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Βαγγέλης Σταύρου

Δημοσιεύθηκε: 02/06/2018 11:25 Τελευταία Ενημέρωση: 03/06/2018 09:38 Από: Tachydromos

Μέσα σε κλίμα εθνικής ευθύνης και εποικοδομητικού διαλόγου για τη μέχρι τώρα δραστηριότητα, αλλά και για τις προκλήσεις στην πορεία της Ομόνοιας, διεξήχθη την Παρασκευή, στις 01.06.2018, η 10-η τοπική Συνδιάσκεψη του Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ Τιράνων με τη συμμετοχή περίπου 70 αντιπροσώπων από τις τοπικές οργανώσεις Τιράνων, Δυρραχίου και του ευρύτερου χώρου.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Παραρτήματος κ, Ιωάννης Μαυρομάτης, παρουσίασε την έκθεση με εκτενή αναφορά στη δραστηριότητα του Παραρτήματος, στις επιτυχίες και στις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν, ενώ στις τοποθετήσεις των συνέδρων έγινε αναφορά στις προκλήσεις που περιμένουντην οργάνωση των Ελλήνων μέσα στο πολιτικό κλίμα αστάθειας και βεβαρυμμένο από τα κυβερνητικά σκάνδαλα. Επίσης επικροτήθηκε η συνεργασία με το ΚΕΑΔ και επισημάνθηκαν ότι αυτή η συνεργασία θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον με στόχο την πολιτική αντιπροσώπευση και την πολιτιστική δραστηριότητα. Ο κ. Μαυρομάτης, επικαλούμενος φόρτο εργασίας ως καθηγητής Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή του σε προγράμματα κι άλλες υποχρεώσεις, αφού ευχαρίστησε τους συνέδρους για την υποστήριξή τους, ανήγγειλε ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρεία του Παραρτήματος, αλλά θα παραμείνει στο Γενικό Συμβούλιο και θα συμβάλλει αναλόγως.

Στη συνέχεια έγιναν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του πρόεδρου του Παραρτήματος, του Γενικού Συμβουλίου και των συνέδρων για τη Γενική Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας που θα συνέλθεις στις 9 Ιουνίου στους Αγίους Σαράντα. Διεκδικητές για τη θέση του πρόεδρου ήταν οι Ευγενία Κότα, με μακρά πορεία ως στέλεχος της οργάνωσης και ο Βαγγέλης Σταύρου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τιράνων, δραστήριος στις γραμμές της νεολαίας της Ομόνοιας και στις γραμμές του ΚΕΑΔ. Η κυρία Κότα, στη συνέχεια απέσυρε την υποψηφιότητα, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει και η ίδια την υποψηφιότητα του νεαρού καθηγητή Βαγγέλη Σταύρου, σηματοδοτώντας έτσι το άνοιγμα της Ομόνοιας προς τους νέους και μορφωμένους ανθρώπους, οι οποίοι με την αποφασιστικότητα και τις γνώσεις του θα οδηγήσουν πιο πέρα το έργο της Ομόνοιας.

Ο νέος πρόεδρος του Παραρτήματος, Βαγγέλης Σταύρου, εξελέγη παμψηφεί.

Μετά την εκλογή του Πρόεδρου του Παραρτήματος έγινε και η εκλογή του Συμβουλίου του Παραρτήματος, το οποίο απαρτίζεται από 27 άτομα, όπου συμμετέχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές, πετυχημένοι επιχειρηματίες και πολλά νέα άτομα, προερχόμενα από τις γραμμές της νεολαίας της Ομόνοιας.

Στη συνέχεια εκλέγει η λίστα των συνέδρων του Παραρτήματος για τη Γενική Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon