ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΜΕ: Καμμένος «Θα διευρύνουμε τα χωρικά μας ύδατα». Η Ελλάδα το θεωρεί τετελεσμένο γεγονός

Δημοσιεύθηκε: 06/06/2018 16:08 Τελευταία Ενημέρωση: 07/06/2018 07:40 Από: Tachydromos

Στην Αλβανία ο Έντι Ράμα δεν αναφαίρεται πια στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την Ελλάδα, όπου η Αλβανία αναμένεται να χαρίσει στην γείτονα χώρα πολλά χιλιόμετρα. Όπως συνηθίζεται, οι κακές ειδήσεις για την Αλβανία και οι καλές για την Ελλάδα, έρχονται από τη γείτονας χώρα.

Σήμερα ο υπουργός Αμύνης της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι η χώρα του θα διευρύνει τα χωρικά της ύδατα, στα πλαίσια αναγνώρισης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών.

Κι ασφαλώς, η διεύρυνση θα γίνεις προς κατεύθυνση Αλβανίας, όπου ο Ράμα εδώ και μήνες έχει συμπεριληφθεί σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, οι οποίες διαπραγματεύσεις έχουν γίνει με μυστικότητα στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα αμέσως μετά την αναγνώριση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών θα αρχίσει να εργάζεται για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου για την άντληση υγραερίου κι ίσως αργότερα και πετρελαίων.

«Εμείς βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική στιγμή για την ιστορία του έθνους, πολύ γρήγορα θα διευρύνουμε τα χωρικά μας ύδατα, την αναγνώριση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου και η χώρα μας θα εισέλθει σε μια νέα εποχή», είπε σήμερα ο Καμένος.

Πηγή: SYRI.net

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon