Ράμα: Ο Ερντογάν έχαιρε πάντα της συμπάθειάς μου εξ αποστάσεως, ακόμη κι όταν δεν ήμασταν φίλοι!

Δημοσιεύθηκε: 13/06/2018 12:09 Τελευταία Ενημέρωση: 13/06/2018 14:38 Από: Tachydromos

Σε μακροσκελή συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu Agency”, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, πέρα από πολλά άλλα θέματα, αναφέρθηκε και στην «ειδική» τους χέση με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν.

Για πρώτη φορά ο Ράμα αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν υπήρξε είδωλο για τον ίδιον πολύ πριν εκείνος αναλάβει με σιδηρά πυγμή τα φρένα του τουρκικού κράτους.

«Στην πολιτική δεν παραμένει τίποτε ασχολίαστο κι αφού ασχολείσαι με την πολιτική υα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος σαν βρεθείς αντιμέτωπος με σχολιασμούς ή και κατηγορίες που στηρίζονται στην ατζέντα εκείνων που σχολιάζουν ή κατηγορούν και όχι στην αλήθεια.

Η σχέση μου με τον πρόεδρο (Ερντογάν) είναι μια σχέση που ξεκινά πριν τον γνωρίσω καν, διότι λάτρευα εξ αποστάσεως την εξαιρετική δουλειά του ως Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και τον μεταμορφωτικό ρόλο που έπαιξε και αποτέλεσε ένα από τα παραδείγματα που με ενέπνευσαν για ό, τι έκανα για τα Τίρανα.

Αργότερα ήμουν τυχερός να τον γνωρίσω και να τον εκτιμήσω από κοντά, μέσα από μια σχέση που δομήθηκε πάνω στον αμοιβαίο σεβασμό και δεν ενείχε κανένα από εκείνα τα στοιχεία που ο οποιοσδήποτε αναλαμβάνει να αρθρώσει κατηγορίες και θεωρίες συνομωσίας.

Πάνω απ’ όλα, πρόκειται για ειδική σχέση, η οποία στηρίζεται σε μια αρχή που δεν τη συναντάς συχνά στις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις όπου το «ναι» σημαίνει «ναι» και το «όχι» σημαίνει «όχι»», σχολιάζει ο Ράμα την «ερωτική» σχέση με τον Ερντογάν.

Πηγή: SYRI.net

Μεταφράση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon