Τα Τίρανα χαιρετίζουν την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: 17/06/2018 22:13 Τελευταία Ενημέρωση: 18/06/2018 09:59 Από: Tachydromos

Τα Τίρανα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας, αξιολογώντας την ως νέα σελίδα για τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Στην πανέμορφη Πρέσπα, που ενώνει τα τρία έθνη και τις γειτονικές χώρες μας, πολίτες των δύο χωρών της περιοχής, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών, έχουν γίνει μάρτυρες μιας νέας σελίδας για τις σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα», αναφέρει η ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.

Προσθέτει ότι αυτή είναι εποχή των μεγάλων λύσεων σε όλη την περιοχή μας, με βάση την κοινή βούληση να σταθεροποιηθεί επιτέλους ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε, ώστε να γίνει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι οι δύο χώρες πρέπει να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για την έναρξη της ισχύος της συμφωνίας.

«Ενθαρρύνουμε τις δύο χώρες να λάβουν όλα τα μέτρα για την έναρξη ισχύος της συμφωνίας. Η συμφωνία αυτή βρίσκεται στην υπηρεσία της φιλίας, της προόδου και της ευρωπαϊκής προοπτικής και των δύο χωρών και των πολιτών της περιοχής μας», εκτιμά το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, όπως σημειώνει το σλαβικό κείμενο.

(Στοιχεία από mia.mk, kanal5.com.mk)

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon