Σαλί Μπερίσα για Ελλάδα: Έχει περάσει ο καιρός που αποσπούσε αλβανικά εδάφη χωρίς να ρωτάει τους Αλβανούς…

Δημοσιεύθηκε: 21/06/2018 18:51 Τελευταία Ενημέρωση: 21/06/2018 18:51 Από: Tachydromos

Σε συνέντευξή του στην OraNews ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα ανέφερε ότι η Ελλάδα κάνει ένα καταστροφικό λάθος με την Αλβανία, όσον αφορά τη Θαλάσσια Συμφωνία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει θέσει όρους.

Μέσα από τις δηλώσεις αυτές προέβη σε επίθεση κατά του νυν πρωθυπουργού:

«Ο Έντι Ράμα, αυτές τις ημέρες, για να καλύψει τις αποτυχίες, τις σχέσεις του με το έγκλημα, τα ναρκωτικά κλπ., κάνει τη μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα από την ίδρυση του αλβανικού κράτους.

Ο Έντι Ράμα κάνει τα πάντα για να πουλήσει τη θάλασσα στους Έλληνες, μόνο και μόνο για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις (με την ΕΕ)».

Ο Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε τα μέλη της αλβανικής διαπραγματευτικής ομάδας για ενδοτισμό και παραχωρήσεις αλβανικών συμφερόντων αλλά και …κατασκοπεία υπέρ του ελληνικού κράτους.

«Η Ελλάδα κάνει ένα ιστορικό λάθος, από τα μεγαλύτερα, ανοίγει μία σύγκρουση με την Αλβανία και τους Αλβανούς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ληστέψει με αυτόν τον τρόπο, επειδή βρήκε έναν δεύτερο Γεώργιο Ζωγράφο στο πρόσωπο του Έντι Ράμα», είπε χαρακτηριστικά (μια έκφραση που τελευταία την συνηθίζει).

Δημοσιογράφος: Πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι κατηγορίες, γιατί όταν ήσασταν πρωθυπουργός το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέτρεψε τη δική σας Συμφωνία.

Μπερίσα: Το Συνταγματικό Δικαστήριο την ανέτρεψε και είναι πλήρως σεβαστή η απόφασή του. Δύο πράγματα λέω στους Αλβανούς. Υπάρχει η εμπειρία, πως έγινε αυτή η συμφωνία. Πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ιδανική συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία που να κερδίζει εντελώς το ένα μέρος, εκτός εάν το άλλο μέρος είναι άνομο.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η συμφωνία αυτή θα πρέπει να γίνει με την αρχή της ισονομίας (ιστοτιμίας).

Εγώ το είπα στην ελληνική πλευρά, η συμφωνία υπογράφηκε αλλά η συμφωνία απορρίφθηκε. Ήταν μια απόφαση σύμφωνα με τον διεθνή κανόνα. Η ελληνική πλευρά συμφώνησε. Ζήτησε να μην μεταβούμε στο Δικαστήριο του Αμβούργου αλλά στο Δικαστήριο της Χάγης. Η Ελλάδα δήλωσε ότι θα αναγνωρίσει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου, η Αλβανία δεν έχει ακόμη υπογράψει, αλλά θα την υπογράψει.

Το αδίκημα που βλέπω εγώ είναι ότι στην αλβανική διαπραγματευτική ομάδα σήμερα υπάρχουν δύο ‘κατάσκοποι’ όπως και στην κυβερνητική ηγεσία δύο ενδοτικοί, αυτό είναι το άσχημο.

Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι έχει περάσει ο καιρός να αποσπούν αλβανικά εδάφη χωρίς να υπολογίζουν τους Αλβανούς.

(Στοιχεία από oranews.tv, gazetatema.net)

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon