Απονομή πτυχίων σε 11 φοιτητές από την Θεολογική Ακαδημία «Η Ανάσταση του Χριστού» στη Μονή του Αγίου Βλάση στο Δυρράχιο

Δημοσιεύθηκε: 21/06/2018 10:23 Τελευταία Ενημέρωση: 21/06/2018 10:23 Από: Tachydromos

Με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, η απονομή πτυχίων είναι ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή κάθε νέου, λαμβάνει όμως βαθύτερο νόημα όταν πρόκειται να αφιερώσει τη ζωή και το έργο του στο Θεό. Είναι αυτός ο λόγος που η 12 Ιουνίου 2018 στη Θεολογική Ακαδημία « Η Ανάσταση του Χριστού» στη Μονή του Αγίου Βλάση στο Δυρράχιο, η ημέρα απονομής των πτυχίων προσέλαβε και τη διάσταση της χαράς για την επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου στη ζωή, αλλά και την πνευματική διάσταση , που σχετίζεται με το λειτούργημα σε όλα τα πεδία που έχει ανάγκη η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Εφέτος πήραν πτυχίο 11 νέοι και νέες, ολοκληρώνοντας τον πλήρη κύκλο τετραετής διάρκειας των σπουδών.

Οι δραστηριότητες άρχισαν όπως πάντα με τη Θεία Λειτουργία όπου χορωστατούντος του Μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι, Νικόλα, υποβοηθούμενου από τους ιερείς και τους διακόνους που υπηρετούν στην Ακαδημία και είναι μέρος του παιδαγωγικού προσωπικού, από τη Χορωδία των φοιτητών της Ακαδημίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί γονείς, φίλοι και προσκεκλημένοι που είχαν έρθει από μακριά να συμμετάσχουν όλοι μαζί σ’ αυτό την ημέρα χαράς. Στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στην αίθουσα συνδιασκέψεων του Μοναστηρίου. Η χαρά αποκορυφώθηκε με την άφιξη για την τελετή απονομής των πτυχίων του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστασίου, καθώς και των Μητροπολιτών Ελμπασανίου, Αντώνη, του Μητροπολίτη Αμαντίας, Ναθαναήλ και του Επισκόπου Βύλιδος, Άστιου.

Η έναρξη της τελετής έγινε μέσα από τους εκκλησιαστικούς ύμνους που έψαλλε η χορωδία των φοιτητών. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Νικόλα, ο οποίος, τόνισε μεταξύ των άλλων τη σημασία των σπουδών σ’ αυτή την Ακαδημία, αναφέρθηκε στην τετραετία που πέρασαν μαζί κι εξέφρασε την πεποίθηση που η Εκκλησία και ο Ποιμενάρχης της έχουν σ’ αυτούς τους 11 πτυχιούχους, θεωρώντας τους ως τους πιο νέους συνεργάτες. Επίσης συνεχάρη όλους τους γονείς και τους συμμετέχοντες στην τελετή. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, που μερίμνησε γι αυτές τις σπουδές και τους σύγχρονους χώρους εκπαίδευσης και υπηρεσίας, καθώς και όλο το παιδαγωγικό προσωπικό. Η τελετή συνεχίστηκε με την ομιλία του δεύτερου σε καλά αποτελέσματα φοιτητή, Απόστολου Καπουράνη, ο οποίος αναφέρθηκε σε κάποιες από τις περικοπές από το βιβλίο «Κλίμακα» του Αγίου Ιωάννη του Σιναίτη που αναφέρονται στην «Αγάπη, την ελπίδα και την πίστη». Μετά πήρε το λόγο ο φοιτητής με τα καλύτερα αποτελέσματα, Ματθέου Ταούζι, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο που συνείσφερε για τις σπουδές τους, τους γονείς των φοιτητών για τη στήριξή τους και το ακαδημαϊκό προσωπικό για τη συνεργασία.

Η τελετή απονομής των πτυχίων έληξε με τις πατρικές ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε ότι τα αισθήματα ευχαριστίας κι ευθύνης για την Εκκλησία, τη χώρα, τις οικογένειες και τον εαυτό τους θα πρέπει να κυριαρχούν τον καθένα και κυρίως τους νέους πτυχιούχους. Ευχήθηκε περεταίρω επιτυχίες στη ζωή και τις σπουδές για τους 11 πτυχιούχους, επισημαίνοντας γι άλλη μια φορά τη σημασία που αποκτούν οι τρεις νέοι κλάδοι που άνοιξαν εφέτος στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο «ΛΟΓΟΣ», για την ίδια την Εκκλησία, αλλά και για τους νέους πτυχιούχους φοιτητές.

Στη συνέχεια, σε ιδιαίτερη συνάντηση με τους φοιτητές έγινε συζήτηση για τις πολλές ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται για τη συνέχιση των σπουδών, καθώς και για την πατρική αγάπη που ο Μακαριώτατος θα προσφέρει σ’ αυτή την κατεύθυνση.

http://orthodoxalbania.org/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon