Έναρξη των κατασκηνώσεων της Εκκλησίας μας

Δημοσιεύθηκε: 27/06/2018 12:48 Τελευταία Ενημέρωση: 27/06/2018 12:48 Από: Tachydromos

Οι ορθόδοξες κατασκηνώσεις αρρένων και θηλέων θα αρχίσουν κανονικά τη δραστηριότητά τους. Επίσης ημερήσιες και ορισμένου χρόνου κατασκηνώσεις θα διεξάγονται παρά της κάθε Μητροπόλεως.

Μονίμως ευχαριστούμε με χαρά κι ευγνωμοσύνη όταν ενθυμούμαστε ότι η Εκκλησία μας, υπό την ειδική φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, από τα πρώτα βήματα ανασυγκρότησής της μέσα από τα ερείπια, θεώρησε ως μία από τις μεγαλύτερες ευθύνες της τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς. Κομμάτι αυτής της πατρικής φροντίδας ήταν και η διοργάνωση των θερινών κατασκηνώσεων για τα παιδιά και τους νέους.

Εφέτος συμπληρώνονται 22 χρόνια από τη λειτουργία τους (από το 1996). Λειτούργησαν πάντα με αφιέρωση και φροντίδα για την πνευματική μόρφωση της νέας γενιάς, που είχαν εκλείψει επί σειρά ετών. Οι κατασκηνώσεις οργανώνονται και λειτουργούν με κονδύλια που εξασφαλίζει ο Αρχιεπίσκοπος.

Όπως κάθε χρόνο, οι τρεις κατασκηνώσεις θηλέων θα λειτουργήσουν στους χώρους της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Βλαδίμηρου, κοντά στα Ελμπασάν. Οι δύο πρώτες κατασκηνώσεις αρρένων θα λειτουργήσουν στους χώρους της Μονής του Αγίου Βλάση και της Θεολογικής Ακαδημίας, κοντά στο Δυρράχιο. Η τρίτη κατασκήνωση αρρένων, με τους φοιτητές, θα λειτουργήσει στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων, κοντά στο Βούνο της Χιμάρας.

Το θέμα των θερινών κατασκηνώσεων για εφέτος θα είναι: «Ό, τι κι αν κάνετε, κάντε το για το Θεό!». Οι πρώτες κατασκηνώσεις, με τα παιδιά ηλικίας 10-13 ετών, ανοίγουν στις 30 Ιουνίου και λήγουν στις 9 Ιουλίου. Οι δεύτερες κατασκηνώσεις, για τις ηλικίες 14-17 ετών θα λειτουργήσουν από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου. Η τρίτη κατασκήνωση αρρένων θα λειτουργήσει στις ημερομηνίες 20-31 Ιουλίου. Η Τρίτη κατασκήνωση θηλέων θα λειτουργήσει στις ημερομηνίες 23 Ιουλίου – 1 Αυγούστου.

http://orthodoxalbania.org/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon