Ευλογείται το κέντρο για τις ηλικιωμένες γυναίκες

Δημοσιεύθηκε: 27/06/2018 12:45 Τελευταία Ενημέρωση: 27/06/2018 12:45 Από: Tachydromos

Στις 24 Ιουνίου, στα πλαίσια των 26-χρονων της εκλογής του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου επικεφαλής της Εκκλησίας μας, έγινε ο αγιασμός του κέντρου για τις ηλικιωμένες γυναίκες με την επωνυμία: το Σπίτι της Αγάπης «Θεοτόκος Μαρία». Σκοπός αυτού του κέντρου είναι η δημιουργία πραγματικών συνθηκών για τις ηλικιωμένες γυναίκες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσα από ειδική φροντίδα και υπηρεσία δωρεάν είτε με μειωμένες τιμές.

Η ακολουθία του αγιασμού έγινε από τον Μητροπολίτη Αμαντίας, Ναθαναήλ, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και των μελών της Ιεράς Συνόδου που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Επίσης ήταν παρόντες και μέλη των οικογενειών των γυναικών που στεγάστηκαν στο κέντρο, δωρητές κ.α. Δύο εκ των κυρίων που στεγάστηκαν στο κέντρο ευχαρίστησαν για το άνοιγμά του και για τις συνθήκες που προσφέρει.

Το Κέντρο το Σπίτι της Αγάπης «Θεοτόκος Μαρία» άνοιξε τις πύλες από τις 19 Μαρτίου και προς το παρόν στεγάζονται 6 κυρίες, ενώ η χωρητικότητα είναι για 18 άτομα.

Το άνοιγμα κέντρων για παρήλικες αποτελεί παλιά επιθυμία και στόχο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. Μέσα από την επιμονή του και τις δυνατότητες που δημιουργήθηκαν από τον ίδιον, αυτό έγινε δυνατό και έλαβε την ευλογία κατά τη διάρκεια της συμβολικής ημέρας της κανονικής ανασύστασης μέσα από τα ερείπια της Εκκλησίας μας.

Χριστίνα Τόλια

http://orthodoxalbania.org/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon