Η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες

Δημοσιεύθηκε: 27/06/2018 21:00 Τελευταία Ενημέρωση: 27/06/2018 20:59 Από: Tachydromos

«Αλβανία έχεις εξαιρετικά ταλέντα !» είπε εχθές η Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Ελένη Σουρανή, συγχαίροντας τους 14 φοιτητές του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Τιράνων για τα θαυμάσια έργα που δημιούργησαν σε συνέχεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού τους στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Τα έργα γλυπτικής και γραφικής παρουσιάζονται στην Έκθεση με τίτλο «IXNH ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που εγκαινιάστηκε εχθές από το Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Adrian Isufi, παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδος, με τη συμμετοχή των καθηγητών και φοιτητών της Σχολής.

Ο κ. Isufi ευχαρίστησε την Ελληνική Πρεσβεία για τη συμβολή της στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος που, για δεύτερη συνεχή χρονιά, έφερε τους φοιτητές κοντά στα πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας: την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, την Αρχαία Αγορά, το εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς επίσης την Εθνική Πινακοθήκη όπου ξεναγήθηκαν από τη Διευθύντρια κα Πλάκα, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα όπου συνάντησαν καθηγητές και φοιτητές, δημιουργώντας δίκτυα και φιλίες μεταξύ των δύο Σχολών.

Η Πρέσβυς κ. Σουρανή ευχήθηκε να συνεχισθεί το πρόγραμμα εκπαιδευτικών ταξιδιών -στο οποίο η Σχολή Καλών Τεχνών Τιράνων ήταν πρωτοπόρος- προσφέροντας στους νέους καλλιτέχνες έμπνευση από το παγκόσμιο πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού..

Η Έκθεση φιλοξενείται στη Σχολή Καλών Τεχνών (είσοδος από την οδό Ibrahim Rugova) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως την Παρασκευή, 29 Ιουνίου τ.έ, το πρωί από 10.00 έως 13.00 και το απόγευμα από 17.00 έως 20.00. Μη τη χάσετε !

Πηγή:FB/greqia ne tirane

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon