Το κυνήγι των δυστυχισμένων

Δημοσιεύθηκε: 12/07/2018 14:25 Τελευταία Ενημέρωση: 16/07/2018 12:56 Από: Tachydromos

Καθημερινές εντατικές και καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι οι περιπολίες αστυνόμευσης στις παραμεθόριες περιοχές του Αργυροκάστρου με ιδιαίτερη έμφαση στο Δήμο Δρόπολης. Στόχος κατά τα λεγόμενα η διακοπή των διαδρομών διέλευσης των προσφυγικών ροών, δεδομένου ότι απ’ τον Ιανουάριο είχε παρατηρηθεί αθρόα εισδοχή στην Αλβανία με στόχο τη συνέχεια του ταξιδιού τους προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, προσφύγων της Μέσης Ανατολής που προσωρινά φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

Δεν είναι μόνο οι αστυνομικές δυνάμεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αργυροκάστρου της Αστυνομίας Συνόρων και Μετανάστευσης αλλά έχουν φτάσει ενισχύσεις σε άνδρες και μέσα απ’ τα Τίρανα και άλλες διευθύνσεις της ενδοχώρας. Δεδομένου ότι από ένα μήνα τώρα άνδρες της FRONTEX έχουν εγκατασταθεί στην Αλβανία και δη στις πύλες εισόδου απ’ την Ελλάδα στόχος της επιχείρησης είναι να δημιουργηθεί η εικόνα της αποδοτικής επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας προκειμένου αποστειρώσει όλες τις δυνατότητες διέλευσης και προώθησης προσφύγων και μεταναστών. Στην ουσία πρόκειται για κυνήγι των δυστυχισμένων τους οποίους επιδιώκοντας να τους εγκλωβίσουν σε καταυλισμούς και κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα τους καθιστούν ακόμη περισσότερο ανέλπιδους.

Πολιτικά ωστόσο αποδεικνύει την μεταβολή της θέσης και στάσης της Κυβέρνησης Ράμα στο θέμα. Προ μηνών είχε μεταβάλει την αρχική τους θέση περί κλειστών συνόρων και είχε διαφανεί μια κάποια πρόθεση ώστε και η Αλβανία μετέχει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο και αποδεικνύοντας άλλη μια φορά την πλήρη υποταγή του σε Βιέννη και Βερολίνο προκειμένου δημιουργηθεί στην εκεί κοινή γνώμη η μηδενική άφιξη νέων προσφύγων, ο Ράμα και οι κρατικοί μηχανισμοί δείχνουν δια του αστυνομικού πογκρόμ πραγματική αφοσίωση παραβιάζοντας ωστόσο και κανόνες ασύλου και φιλοξενία οι οποίες δεσμεύουν κυβερνήσεις και κράτη.

Η όλη αυτή αστυνομική επιχείρηση που τις επόμενες μέρες θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες και κυρίως αυστηρότερες διαστάσεις δεδομένου ότι θα αφιχθούν και άνδρες άλλων Βαλκανικών χωρών για άσκηση και συνδρομή, δημιουργεί βεβαρυμμένο αθέμιτο κλίμα σε όλα τα χωριά και τις κοινότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Οι περιπολίες σε όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας δεν αφορούν μόνο στους οδικούς άξονες συγκοινωνιών ή πιθανά σημεία μετακίνησης προσφύγων αλλά και επισκέψεις μέσα στις πλατείες και στους εσωτερικούς κοινοτικούς δρόμους.

Παρατηρείται πάντα μια ένταση αστυνόμευσης όταν πλησιάζει ο Αύγουστος περίοδος που στα χωριά και τις περιοχές με ουσιαστική παρουσία Ελλήνων με διάφορες αφορμές όπως και την περίοδο Πάσχα και Χριστουγέννων. Φέτος η αφορμή είναι η υποτιθέμενη διακίνηση προσφύγων απ’ τη Μέση Ανατολή όπως τα προηγούμενα χρόνια η διακίνηση χασίς κ.α.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon