Στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου ο Κορέας Αμβρόσιος

Δημοσιεύθηκε: 12/07/2018 16:08 Τελευταία Ενημέρωση: 12/07/2018 16:08 Από: Tachydromos

Στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου βρέθηκε στα πλαίσια επίσκεψης του ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος. Την Κυριακή, 8 Ιουλίου μάλιστα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, παρουσία και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Δημητρίου. Ο κ. Αμβρόσιος κράξε το θείο λόγο ερμηνεύοντας στους πιστούς την ευαγγελική περικοπή με το θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού, παροτρύνοντας αυτούς όπως κάνουν πράξη την πίστη τους και μη παραμένοντας σε μια θεωρητική και τυπική προσέγγιση του Θεού. Αυτό είναι το καθήκον του Ορθόδοξου χριστιανού διαχρονικά και ειδικά στις σημερινές συνθήκες όπου οι κοινωνία περιμένει απ’ αυτούς το παράδειγμα και το μήνυμα ελπίδας. Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας προσφώνησε και παρουσίασε στους πιστούς ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος. Αποκάλυψε δε βαθύτερες ρίζες του κ. Αμβροσίου απ’ τις περιοχές Αργυροκάστρου και δη το γένος Ζωγράφος απ’ το Κεστοράτι της Λητζουριάς. Ο φιλοξενούμενος ιεράρχης μετέφερε στο εκκλησίασμα την πατρική αγάπη, τις ευχές και προσευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Ευχαρίστησε απ’ την πλευρά του κι αυτός τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο για όλα όσα κάνει για την Ορθοδοξία όχι μόνο με την ανασύσταση απ’ τις στάχτες του αθεϊστικού κομουνιστικού διωγμού της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αλβανία αλλά και με τη διεθνή ιεραποστολή και την ακτινοβολία της προσωπικότητας του.

Ο Μητροπολίτης Κορέας κατά τη διαμονή του είχε επισκεφθεί ενορίες της περιοχής, σχολεία και ειδικά την Κατασκήνωση «Μεταμόρφωση» στο Γλυκομήλι και είχε έτσι προσλάβει πραγματική εικόνα του θαύματος που συντελείται σε όλο το γεωγραφικό εύρος και αφορά στο αμιγώς εκκλησιαστικό έργο αλλά και την κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας μας στις περιοχές της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

Κατά τη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλης Τόλιος μετά της συζύγου όπως επίσης παρακάθισε με τους πιστούς στη μικρή αίθουσα φιλοξενίας του Ναού με τους δύο ιεράρχες και πολλά στελέχη της Μητρόπολης Αργυροκάστρου και εκπαιδευτικούς και πιστούς της πόλης. Με την παρότρυνση του οικείου Μητροπολίτη Δημητρίου ο φιλοξενούμενος ιεράρχης μίλησε για την ιστορία και τα επιτεύγματα της Ορθόδοξης ιεραποστολής στην Άπω Ανατολή και την Κορεατική χερσόνησο συγκεκριμένα.

Ο κ. Αμβρόσιος επισκέφθηκε επίσης το χωριό καταγωγής των προγόνων του, το Κεστοράτι και με ιδιαίτερα αισθήματα συγκίνησης το κτιριακό συγκρότημα που φιλοξένησε τον προπερασμένο αιώνα τα Ζωγράφεια Διδασκαλία που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν για μόλις 17 χρόνια με τη χορηγία του Ευεργέτη Χρηστάκη Ζωγράφο

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon