Συλλήψεις ακραίων Αλβανών του «Κινήματος της Τσαμουριάς»

Δημοσιεύθηκε: 16/07/2018 15:17 Τελευταία Ενημέρωση: 16/07/2018 15:41 Από: Tachydromos

Σε συλλήψεις ακραίων Αλβανών προχώρησε η αλβανική αστυνομία όπως μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Ρίστα.

Εννέα συνολικά άτομα συνελήφθηκαν συγκεκριμένα σε επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας σε περιοχές των Αγίων Σαράντα. Πρόκειται για ακραίους αλβανούς που είναι ενταγμένοι στο κίνημα του Φεστίμ Λιάτο, «Δημοκρατία τη Τσαμουριάς» όπως την αποκαλεί.

Οι κατηγορίες που τους επιβαρύνουν σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα είναι για «αντισυνταγματική δραστηριότητα» και «διανομή έντυπου υλικού με αντισυνταγματικό περιεχόμενο».

Ορισμένοι εξ αυτών συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο χωριό Βέρβα, δίπλα στα σύνορα με την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες προπαγάνδιζαν υπέρ εθνικιστικής δραστηριότητας που ετοίμαζαν να οργανώσουν την Κυριακή με πρωταγωνιστές φυσικά τον εθνικισμό ,τη μισαλλοδοξία και εδαφικές διεκδικήσεις .

Άλλοι συνελήφθησαν στον οδικό άξονα από τη συνοριακή διάβαση Μαυρομματίου προς Αγίους Σαράντα και ακόμη δύο σε συνοικισμό εντός της πόλης των Αγ. Σαράντα. Ένας εκ των συλληφθέντων, ο Μπερίσα Ιλίρ, διατείνεται ότι είναι δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο

Star.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon