Τριτάν Σέχου: «Στρουθοκαμηλίζει ο ΥΠΕΞ μας για τις σχέσεις με την Ελλάδα»

Δημοσιεύθηκε: 23/07/2018 14:09 Τελευταία Ενημέρωση: 23/07/2018 11:46 Από: Tachydromos

Ο πρώην διπλωμάτης, Τριτάν Σέχου, για άλλη μια φορά καταγγέλλει το ρόλο του υπουργού Εξωτερικών μας, κ. Ντιτμίρ Μπουσάτι, για τις σχέσεις με την Ελλάδα.

Στη διάρκεια μιας διμερούς συνάντησης με τον Γερμανό ομόλογό του, Μίκαελ Ροτ, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, Τριτάν Σέχου, ο Ντιτμίρ Μπουσάτι παίζει το ρόλο της «στρουθοκαμήλου» όταν μιλά για σχέσεις με την Ελλάδα ενώπιον του υπουργού Ροτ, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Ο Τριτάν Σέχου που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας στη δεκαετία του ’90 όταν στην εξουσία βρίσκονταν το Δημοκρατικό Κόμμα, έγραψε στη σελίδα του στο FB ότι η κυβέρνηση του Έντι Ράμα αφού κατέστρεψε επί μια πενταετία τις σχέσεις της με την Ελλάδα με το περίφημο σχέδιο της Άναγέννησης’ για την ‘ανάπλαση’ των αλβανικών ακτών καταστρέφοντας περιουσίες της ελληνικής μειονότητας, τώρα τρέχει και δεν …φθάνει.

Γράφει σχετικά:

«Χωρίς να υπάρχουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που να θεωρούνται από εμάς ως ‘ταμπού’, μας επετράπη έτσι όχι μόνο να υπογράψουμε τη Συνθήκη του 1996 αλλά και την περαιτέρω αναβάθμισή τους μέχρι το 2013.

Αναμφισβήτητα θεωρούνται ‘ταμπού’ εκείνα τα στοιχεία, που έρχονται σε σύγκρουση με τα εθνικά μας συμφέροντα, που προφανώς αυτή η κυβέρνηση τα κεφαλαιοποιεί και επιδιώκει να τα ανταλλάξει για την επέκταση της ‘ζωής’ της.

Την ίδια στάση είχε διατηρήσει επίσης η ελληνική πλευρά σε εμάς, με την οποία συζητήσαμε πάντοτε με σεβασμό και εποικοδομητική αμοιβαία βούληση χωρίς τελεσίγραφα επιβολής. Όσον αφορά τα χερσαία σύνορα, αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει και καλύπτεται μόνο σε ορισμένες πτυχές του, των πυραμίδων κλπ.

Το άνοιγμά του, ως πυλώνας στις σχέσεις με την Ελλάδας δείχνει ή έλλειψη επαγγελματικών ικανοτήτων για το Υπουργείο Εξωτερικών μας ή κάτι σκοτεινό κρύβεται.

Όσον αφορά τις ‘επιθυμίες’ του υπουργού για ‘απελευθέρωση’ της ενέργειας στις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, θέλω να υπενθυμίσω ότι δεν είμαστε αυτοί που τις εμπόδισαν, αλλά η ‘Αναγέννηση’ , η οποία επί πέντε χρόνια κατέστρεψε αυτές τις πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα, στρέφοντας την ενέργεια από θετική σε αρνητική.

Η κατάσταση τώρα που υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, μετά από τέτοιες αλλοπρόσαλλες θέσεις βεβαιώνουν ότι έχουν επιστρέψει πάλι στο ίδιο σημείο , έχοντας ‘την ουρά στα σκέλια’», όπως σημειώνεται.

(Στοιχεία από jugunews.net)

www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon