Λεηλατούν σπίτια Ελληνοβλάχων στην Κορυτσά

Δημοσιεύθηκε: 03/08/2018 21:13 Τελευταία Ενημέρωση: 07/08/2018 00:02 Από: Tachydromos

Μάστιγα έχει μετατραπεί για τους κατοίκους Ελληνοβλάχικης καταγωγής σε χωριά πέριξ της Κορυτσάς οι κλοπές σε σπίτια οι ιδιοκτήτες των οποίων βρίσκονται προσωρινά ή περισσότερο χρόνο εργαζόμενοι στην Ελλάδα.

Γνωστό είναι ότι όλοι τους στις κοινότητες της Μπόρια, Ντρενόβα, Μπομποστίτσα, Δεσνίτσα και αλλού, στην ουσία προάστεια της Κορυτσάς και σχεδόν συνέχεια της έχουν επισκευάσει τα πατρικά τους ή έχουν κτίσει καινούργια αξιοπρεπή σπίτια.

Εδώ και μήνες όμως έχουν μετατραπεί σε στόχο οργανωμένων ομάδων. Μαζί με τις απώλειες οικιακού εξοπλισμού οι κατοικίες παθαίνουν φθορές που απαιτούν οικονομικά μέσα για αποκατάσταση ενώ επηρρεάζουν αρνητικά την επισυροφή των κατοίκων στα σπίτια τους για διακοπές ή μόνιμη εγκατάσταση. Πανικός προκύπτει και στους μόνιμους κατοίκους ειδικά διαπιστώνοντας την πλήρη αδιαφορόα των οργάνων της δημόσιας τάξης.

Σήμερα τα μέσα ενημέρωσης στην Αλβανία εστιάζουν στις μαζικές λεηλασίες των τελευταίων ημερών στην κομβπολη της Μπομποστίτσας. Αφού δηλητηριάζουν τους σκύλους των γειτονικών με το στόχι σπιτιών εισβάλουν σ αυτά αφαιρώντας κυριολεκτικά ότι δύναται μεταφερθεί. Τυπικά τα ΜΜΕ αναφέρουν την οικία του Δ. Γιάνκου την οικοσκευή της οποίας φόρτωσαν κυριολεκτικά σε νταλίκα!!!

Άλλη υπεήλικας γυναίκα δείχνει σπίτι γειτονικό στο οποίο δεν είχαν αφήσει παρά τις πλάκες διάστρωσης των δαπέδων.

Οι κάτοικοι με έκδηλο τον πανικό στα πρόσωπα τους ομογούν ότι η κατάσταση έχει απ τον Μάη που συνεχίζεται πότε στο ένα και πότε στο άλλο σπίτι. Προχθές άδεισαν τέσσερα σπίτια οικογενειών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ένταση κρουσμάτων κλοπών και λεηλασίας αυξάνει το Πάσχα και τώρα για της Παναγίας που υπάρχει και η πρόθεση οι οικογένειες να μαζευτούν στα πάτρια χωριά τους.

Η αδυναμία των αστυνομικών αρχών να διαλευκάνει έστω και μια απ τις πολυάριθμες περιπτώσεις έχει αποθρασύνει τις ομάδες κακοποιών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon