Έκαψαν την τουρκική σημαία στο Κόσοβο…

Δημοσιεύθηκε: 04/08/2018 15:57 Τελευταία Ενημέρωση: 04/08/2018 15:57 Από: Tachydromos

Μπορεί η Τουρκία να προσπαθεί με κάθε τρόπο όχι απλώς να πατρονάρει αλλά να ελέγξει και αν μετατρέψει σε προτεκτοράτο της καθετί αλβανικό στα Βαλκάνια, φαίνεται όμως ότι υπάρχουν Αλβανοί που έχουν διαβάσει Ιστορία και γνωρίζουν ποια ήταν διαχρονικά η πεποίθηση των Τούρκων για τους Αλβανούς, ή απλά έχουν άλλους λόγους να απεχθάνονται τον Ερντογάν προσωπικά…

Μετά τα προσβλητικά σχόλια που δημοσίευσε στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου για την Τουρκία και τη Σερβία, χαρακτηρίζοντας τις δυο χώρες ως «βρόμικους εισβολείς», ομάδα Αλβανών προχώρησε στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας προκαλώντας αντιδράσεις στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση της επαρχίας δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει την οδό της πολιτικής ορθότητας, καταδικάζοντας ως «βανδαλισμούς» τις ενέργειες και την ομάδα των δραστών ως «ρατσιστική». Η ενέργεια έγινε γνωστή καθώς κυκλοφόρησε βίντεο το οποίο σύντομα έγινε «viral».

Οι κοσοβάρικες αρχές επιβολής του νόμου υποτίθεται ότι έχουν λάβει σαφείς διαταγές να κινηθούν εναντίον των δραστών, καθώς βλάπτουν την αρμονική συνύπαρξη των πολιτών, ασχέτως της εθνικής τους προέλευσης… Στόχος είναι να επηρεαστούν οι σχέσεις Πρίστινας-Άγκυρας, αποφάνθηκε ο πρόεδρος Χασίμ Θάτσι.

Η πίεση στον πρωθυπουργό Ραμούς Χαραντινάι να αποπέμψει τον αναπληρωτή υπουργό είναι μεγάλη. Όσοι το ζητούν αναφέρουν ότι παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, όλο το «πακέτο» των αντιλήψεων που διατυπώνει, εκεί παραπέμπει…

www.defence-point.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon