Στίβος: Στην κορυφή της Ευρώπης ο Τεντόγλου

Δημοσιεύθηκε: 08/08/2018 23:31 Τελευταία Ενημέρωση: 08/08/2018 23:31 Από: Tachydromos

Με άλμα στα 8 μέτρα και 25 εκατοστά, την καλύτερή του επίδοση για το 2018, ο Μιλτιάδης Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου.

Ο Έλληνας αθλητής είναι μόλις 20 ετών και αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο σπουδαίος άλτης της ΓΕ Γρεβενών κατέκτησε την πρώτη θέση με 8.25μ στην πρώτη προσπάθειά του, που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση, αφού είχε κάνει 8.24μ. Παράλληλα χάρισε στη χώρα μας το 24ο συνολικά μετάλλιό της στη διοργάνωση και το 9ο χρυσό.

Το ασημένο μετάλιο πήρε ο Γερμανός Φαμπιάν Χέινλ με 8.13μ και το χάλκινο ο Ουκρανός Σέρχι Νικιφόροφ με την ίδια επίδοση.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιτυχία του, ο νεαρότερος Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης τόνισε ότι θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα. «Θα μπορούσα να πάω καλύτερα, αλλά δεν με χάλασε κιόλας», δήλωσε με τον αυθορμητισμό των 20 ετών και πρόσθεσε: «Δεν ξεκίνησα καλά. Έκανα κάποια τεχνικά λάθη. Ο στόχος μου επετεύχθη, συνεχίζουμε».

Ο Μίλτος Τεντόγλου αφιέρωσε την επιτυχία στην οικογένειά του, στον προπονητή του, Γκεόργκι Πομάσκι, και στους χορηγούς του.

http://gr.euronews.com/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon