250 κιλά χασίς στην Ήπειρο… Πατέρας και γιος με «σοκολάτα» στα Γιάννινα!

Δημοσιεύθηκε: 18/08/2018 17:19 Τελευταία Ενημέρωση: 18/08/2018 17:19 Από: Tachydromos

Φουλ στο χασίς το τελευταίο εικοσιτετράωρο! Σχεδόν 250 κιλά κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές στην Ήπειρο, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ στα Γιάννινα συνελήφθη πατέρας και γιος που παραλάμβαναν πακέτο «σοκολάτας» από το εξωτερικό με σκοπό την διακίνηση στην τοπική αγορά! Η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κυρίως από την Αλβανία, αποτελεί μόνιμο ζήτημα τα τελευταία χρόνια. Στη γείτονα η καλλιέργεια χασίς αποτελεί… εθνική τους υπόθεση και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης οι χασισοφυτείες εξακολουθούν να καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις.

Τα ναρκωτικά που παράγονται στην Αλβανία έχουν ως βασικό προορισμό την Ελλάδα και την Ιταλία. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις Ιταλικές αρχές έχουν κατασχεθεί τους τελευταίους μήνες τόνοι χασίς οι οποίοι διακινούνταν κυρίως με σκάφη.

Στην Ήπειρο, τις τελευταίες ώρες κατασχέθηκαν 250 κιλά σε δύο διαφορετικές περιοχές. Τα 144 εντοπίστηκαν σε κλεμμένο ΙΧ που είχε εγκαταλειφθεί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.

Άλλα 102 κιλά κατασχέθηκαν στο Κομπότι Άρτας, σε ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 52χρονη.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οι οποίοι στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και αστυνομικών ερευνών, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό την 52χρονη και στο εσωτερικό του βρήκαν εκατό (100) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 102 κιλών και 593 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει σε 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος το παραχώρησε στην 52χρονη και αναζητείται.

Τα ναρκωτικά και το Ι.Χ.Ε. κατασχέθηκαν.

Και «σοκολάτα» στα Γιάννινα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 69 και 32 ετών, (πατέρας και γιος), κατηγορούμενοι για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι κατά την παραλαβή δέματος προέλευσης εξωτερικού, που περιείχε ναρκωτικές ουσίες και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση.

Από τον έλεγχο που έγινε στο δέμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη κατεργασμένη (σοκολάτα), βάρους 36,8 γραμμαρίων καθώς και ένα μεταλλικό γρανάζι με σχετικά εξαρτήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon