Τσίπρας : Για να στηρίξει η Ελλάδα το άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας πρέπει να υλοποιηθεί σειρά δεσμεύσεων της γείτονος

Δημοσιεύθηκε: 09/09/2018 20:58 Τελευταία Ενημέρωση: 09/09/2018 20:58 Από: Tachydromos

«Διαπραγματεύσεις γίνονται σε επίπεδο ΥΠΕΞ των δύο χωρών, είναι σε καλό επίπεδο η πορεία τους, είναι σαφές ότι προκειμένου η Ελλάδα να στηρίξει το άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακή προοπτική της χώρας πρέπει να υλοποιηθεί σειρά δεσμεύσεων της γείτονος», είπε ο Αλ. Τσίπρας για τις συζητήσεις Ελλάδας-Αλβανίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αναφέρεται στις θαλάσσιες ζώνες από την πλευρά τους, στα σχολικά εγχειρίδια και την αλλαγή τους, στην υπόθεση των ελληνικών κοιμητηρίων στην Αλβανία. Πρόσθεσε ότι πολύ κρίσιμο θέμα είναι των μεταρρυθμίσεων σε σχέση με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

Σχολίασε ότι έχουν ακουστεί πολλά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι δεν ισχύουν όσα έχουν ακουστεί περί επαναχάραξης συνόρων και πως ούτε υπάρχει θέμα Τσάμηδων. «Κάποιοι επιμένουν να βάζουν από το παράθυρο θέμα Τσάμηδων. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα κινείται με σαφή στρατηγική επίλυσης προβλημάτων, όχι παραχωρήσεων στις βασικές εθνικές γραμμές, προκειμένου να μετατραπεί σε μια χώρα με αυξημένο και ισχυρό γεωπολιτικό πρόσημο στην περιοχή, ως η χώρα ηγέτιδα, ως η χώρα που δεν είναι παράγοντας προβλημάτων αλλά λύσεων.

Ανέφερε ότι στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό πρέπει να επικεντρώσουμε το βάρος στη διπλωματία μας το επόμενο διάστημα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon