Η έκθεση «Μύρτις» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα

Δημοσιεύθηκε: 14/09/2018 16:58 Τελευταία Ενημέρωση: 14/09/2018 16:58 Από: Tachydromos

Η έκθεση «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» » με επίκεντρο το 11χρονο κορίτσι από την αρχαία Αθήνα, θύμα της επιδημίας τύφου πριν 2.500 χρόνια και σύγχρονη «Φίλη των Στόχων της Χιλιετίας» του ΟΗΕ, εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή, 14 Σεπεμβρίου 2018, στις 6 ώρα το απόγευμα, στο COD.

Η έκθεση διοργανώνεται στα Τίρανα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας και της Υπηρεσίας του ΟΗΕ στην Αλβανία και θα παραμείνει ανοιχτή από τις 14.09.2018 μέχρι τις 06.10.2018.

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για τη παρουσίαση της έκθεσης από την Πρέσβη της Ελλάδος στην Αλβανία κ. Ελένη Σουρανή, την εκπρόσωπο Τύπου του ΟΗΕ στην Αλβανία, κ. Nora Kushti και τον δημιουργό της έκθεσης καθηγητή Οδοντιατρικής, κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη.

Η Πρέσβυς της Ελλάδος, κ. Ελένη Σουρανή τόνισε:

«Η Μύρτιδα μεταφέρει πολλά μηνύματα μαζί της, είναι πολύ παλιά και πολύ σύγχρονη ταυτόχρονα. Με την ιστορία της , η Μύρτιδα, μας υπενθυμίζει την αξία της ειρήνης και την ανάγκη για τη πρόληψη και καταπολέμηση των ασθενειών, ιδιαίτερα εκείνων που πλήττουν παιδιά. Βλέπουμε το πρόσωπό της που θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε κορίτσι του 21ου αιώνα και μας θυμίζει όλα αυτά που εμείς οφείλουμε να πράξουμε για τα παιδιά. Σήμερα πάνω από πέντε εκατομμύρια παιδιά χάνουν την ζωή τους πριν φτάσουν την ηλικία των πέντε ετών από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν και να θεραπευτούν: Αυτό είναι το μήνυμα που η Μύρτις φέρνει σαν πρέσβυς των δικαιωμάτων των παιδιών. Και γι’ αυτό και είναι Φίλη των Ηνωμένων Εθνών για τους Στόχους της Χιλιετίας». Πηγή: FB/greqia ne tirane

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon