Συνάντηση του Προέδρου ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε με Αρχηγό ΔΚ κ. Λιουλζίμ Μπάσα: Επιβεβαίωση της συνέχεια στην πολιτική σύμπραξη

Δημοσιεύθηκε: 14/09/2018 17:46 Τελευταία Ενημέρωση: 16/09/2018 08:58 Από: Tachydromos

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες είχε σήμερα ( Παρασκευή, 14 Σεπτμεβρίου) συνάντηση διαρκείας και κατ ιδίαν με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Λιουλζίμ Μπάσα, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος – ΔΚ. Δεδομένου ότι διαμορφώνεται η χειμερινή πολιτική ατζέντα στη χώρα που θα χαρακτηριστεί από ιδιαίτερη ένταση και ίσως εσωτερική αποσταθεροποίηση λόγω πολλών μετώπων που έχει ανοίξει η κυβέρνηση Ράμα με κορυφαίες την πολύμορφη διαφθορά που έχει παραλύσει τον κρατικό μηχανισμό και τα τεκταινόμενα στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης, η συνάντηση αυτή Μπάσα – Ντούλε έχει μεγάλη προβολή στα ΜΜΕ.

Και πέραν όμως της πολιτικής οξύτητας κυβέρνηση – αντιπολίτευση οι επόμενες εβδομάδες και μήνες έχουν σπουδαία πολιτικό ενδιαφέρον καθώς στα τέλη της επόμενης άνοιξης θα διεξαχθούν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το ΚΕΑΔ παρόλο που με συρρικνωμένες εκλογικές αποδόσεις λόγω και της συνεχούς πολιτικής επιθετικότητας απ’ τα αριστερά, έχει ειδικό βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές λόγω της γεωγραφικής εστίασης του σε περιοχές του Αυλώνα, Αργυροκάστρου και Κορυτσάς. Σε μια γενικότερη εκτίμηση λόγω του προφίλ του επηρεάζει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας που διάκεινται φιλικά προς την Ελλάδα και την ΕΕΜ ανεξαρτήτως εάν δεν ψηφίζουν άμεσα ΚΕΑΔ. Αυτό φαίνεται ότι εκτιμάται ιδιαίτερα απ’ το ΔΚ και τον αρχηγό του Λιουλζίμ Μπάσα καθώς οι εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος επιβεβαιώνουν.

Υπάρχει ακόμη ένας λόγος της μικροπολιτικής που ωστόσο στα αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάστηκε ως βασικός της σημερινής συνάντησης. Πρόκειται για την συνήθη ανήθικη μετακίνηση του αρχηγού του τούρκοτσάμικου σχηματισμού, πρώην εφοριακού Σπ. Ιντρίζι, απ’ την συμμαχία του με τον Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε μια αναζήτηση σχέσης με το ΔΚ του Μπάσα. Προφανώς δεν ήταν μη αναμενόμενο δεδομένου ότι όλα τα χρόνια της παρουσίας του αποσκοπώντας την επιβίωση ο Ιντρίζι και οι συν αυτών κάνει συνέχεια τέτοιες πιρουέτες και μετακινήσεις χωρίς την ολοκλήρωση συμμαχιών που συνάπτει προκειμένου εξυπηρετηθεί εκλογικά. Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ακριβώς την ανηθικότητα του συγκεκριμένου πολιτικού και το γεγονός έλλειψης αρχών στην πολιτική του συμπεριφορά.

Η μεταπήδηση του εξ άλλου στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο απ’ το στρατόπεδο του ΔΚ που είχε συνεργαστεί προεκλογικά στο Ράμα είχε οδηγήσει για λόγους αρχής στην παραίτηση απ’ τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής του κ. Βαγγέλη Ντούλε. Πολλοί το ερμήνευσαν τότε ότι η παραίτηση αφορούσε στην πολιτική ψυετοατζέντα του Ιντρίζι και των εθνικιστών καιροσκόπων που τον ακολουθούν. Αφορούσε και σε αυτό κυρίως όμως στην επιμονή του Ντούλε ώστε να επικρατεί στην πολιτική ζωή ένα μίνιμουμ σεβασμός σε βασικές αρχές και σε ελάχιστο έστω επίπεδο ηθικής στο δημόσιο βίο.

Μετά τη σημερινή συνάντηση όπως προκύπτει από δηλώσεις Ντούλε το ΚΕΑΔ θα παραμείνει στο συνασπισμό με το ΔΚ, συμμαχία αρχών και σύμπτωσης πολιτικού συμφέροντος αμφοτέρων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon