Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων προσχώρησε επίσημα στο Δημοκρατικό Κόμμα

Δημοσιεύθηκε: 16/09/2018 18:44 Τελευταία Ενημέρωση: 16/09/2018 18:44 Από: Tachydromos

Το Κόμμα της Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας- PDIU, προσχώρησε επίσημα στην ενωμένη αντιπολίτευση. Ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σφετίμ Ιντρίζι, υπέγραψε σήμερα με τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, συμφωνία για την ένταξη του PDIU στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης.

«Θα ήθελα να καλωσορίσω το PDIU. Tο Δημοκρατικό Κόμμα και η ενωμένη αντιπολίτευση έχουν μια ζωτική αποστολή για τους Αλβανούς, να καθαιρέσουν μια ώρα νωρίτερα τη συμμαχία της εξουσίας με το έγκλημα. Το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει δεσμευμένο στους Αλβανούς της τσαμουριάς, στη διάσταση της εξασφάλισης της κυκλοφορίας των Αλβανοτσάμηδων και της εγγύησης της ιδιοκτησίας», είπε ο Μπάσα στην ομιλία του.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του κόμματος PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Ένα από τα πράγματα που μοιραζόμαστε και αποτελεί προτεραιότητα για το PDIU, είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις. Τόνισα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον κ. Μπάσα , εκτός από την παραδοσιακή ρητορική στο θέμα των τσάμηδων, να δεσμευθούμε και να δώσουμε τη σωστή λύση με την ορθολογική του και ιστορική του διάσταση, το σεβασμό των θυμάτων της φοβερής γενοκτονίας, αλλά και την εξεύρεση όλων των διπλωματικών και νόμιμων καναλιών για λύσεις στις ιδιοκτησίες των Αλβανών της τσαμουριάς», είπε ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon