Κοτζιάς: Η εξωτερική πολιτική πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια για τον Κ. Μητσοτάκη – Δεν διαπραγματευόμαστε το "τσάμικο" με την Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 18/09/2018 10:47 Τελευταία Ενημέρωση: 18/09/2018 10:47 Από: Tachydromos

Την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης "να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα" τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι "εξακολουθεί να την βλέπει σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια".

Ο Ν. Κοτζιάς αναφέρει ότι "με τις τοποθετήσεις του ο κ. Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους αρνείται να ενημερώνεται προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών, αντίθετα με ό,τι έκαναν προηγούμενοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης"

"Ο κ.Μητσοτάκης" προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών "δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι την "μακεδονική γλώσσα" πρώτοι την "αναγνώρισαν" στη δεκαετία του πενήντα οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977".

Συμπληρώνει δε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "επιμένει με τη γνωστή ανευθυνότητά του να μιλά για το "τσάμικο" , ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει να το δεχτεί ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης".

Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς καταλήγει: "Ο κ.Μητσοτάκης θυμήθηκε τον εκβιασμό που έγινε στο ΕΣΕΠ, στο στυλ "ή γίνεται αυτό που σας λέω ή θα δείτε τι θα συμβεί". Εκβιασμό που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα όταν έθεσα στην κρίση τους την "πρόταση" της ΝΔ. Να σημειώσει λοιπόν: Ο σχεδιασμένος εκβιασμός της ΝΔ απορρίφθηκε από το ΕΣΕΠ."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon