Απ’ το Ίδρυμα ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και τον Οργανισμό ΝΟΣΗΛΕΙΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

Δημοσιεύθηκε: 19/09/2018 10:35 Τελευταία Ενημέρωση: 19/09/2018 18:34 Από: Tachydromos

Υπό τη φροντίδα και την παρότρυνση του Μακαριωτάτου, Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου, με την ιδιότητα μάλιστα του Προέδρου του Ιδρύματος «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», που υλοποιεί στην πράξη το πρόγραμμα συμβολής της Εκκλησίας στο πεδίο της υγείας, και καθιστώντας πραγματικότητα την επιθυμία ομάδας επιστημόνων της ιατρικής απ’ την Αθήνα, το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018, διοργανώθηκε στο Αργυρόκαστρο Διεπιστημονικό Συμπόσιο. Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος «ΕΜΜΑΟΥΣ» όπου λειτουργεί το Λύκειο «Πνοή Αγάπης», οι διευθύνοντες του οποίου και το προσωπικό ιδιαίτερα φρόντισαν την υποστήριξη και την καλή ροή του Συμποσίου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επιδεικνύει μέριμνα ώστε το συγκεκριμένο Συγκρότημα να λειτουργεί σαν ένα κέντρο διαρκούς μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης σε διάφορες θεματικότητες και ειδικότητες.

Σε μια γόνιμη συνεργασία της Κλινικής «Ευαγγελισμός» στους Γιωργουτσάτες, του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» στο Μεσοπόταμο, ο Οργανισμός Υγείας «ΝΟΣΗΛΕΙΑ», για ένα ευρύ κοινό συμμετεχόντων υλοποίησε αυτή την Επιστημονική Ημερίδα που κρίνεται ήδη πολύ επιτυχής απ’ όσους παρακολούθησαν.

Το γενικότερο θέμα του Συμποσίου ήταν «Θεραπεία στο Σπίτι», που εκτός των άλλων αποτελεί και τον κύριο σκοπό της Οργάνωσης ΝΟΣΗΛΕΙΑ, αυτό δηλαδή της υποστήριξης χρόνιων ασθενών και των οικογενειών τους στο σπίτι. Απ’ την άποψη αυτή το Σεμινάριο με την επιλεγμένη θεματολογία και τους επαγγελματίες εισηγητές απευθυνόταν όχι μόνο σε ιατρούς, νοσοκόμους ή άλλων ειδικών υγεία αλλά στην ευρύτερη κοινότητα.

Πλέον των 120 συμμετεχόντων, ιατροί της περιοχής, νοσοκόμες του νοσοκομεία αλλά και της υπαίθρου ειδικά, οι μαθητές των τελευταίων τάξεων της Ειδικότητας Νοσιλευτικής του Επαγγελματικού Λυκείου στο Μεσοπόταμο, άλλοι συνεργάτες της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα θέματα που αναπτύχθηκαν. Συμπεριλήφθηκε στην Ημερίδα και αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταρού με την Πρόεδρο του κα. Μ. Παπαδοπούλου.

Πέραν τούτων ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε για τους φίλους απ’ την Αθήνα και όλο τους παρευρισκόμενους παρουσιαστούν πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και της Εκκλησίας μας στον τομέα της υγείας και της ιατρικής περίθαλψης. Επίσης συνοπτικά παρουσιάστηκαν γενικά επιτεύγματα της Ιεραποστολικής δράσης του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου σε περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου για τα 27 αυτά χρόνια της προεδρίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αλβανία, με τη σοφία, το χάρισμα και την αγάπη που το Άγιο Πνεύμα του δωρίζει.

Από πλευράς των ιατρών και μελών της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ και ο Πρόεδρος της κος. Ιωάννης Κωνσταντινίδης εξέφρασε την υψηλή εκτίμηση για τον Αρχιεπίσκοπο, τα θαυμασμό για το τιτάνιο και ασύλληπτο έργο που επιτελεί και με αναφορά ειδικά στην κοινωνική δράση και τη συνδρομή στους ανθρώπους που είναι σε εμπερίστατη κατάσταση.

Συγκεκριμένα στο Συμπόσιο παρουσιάστηκαν και με την βοήθεια σύγχρονων πολυμέσων διδασκαλίας και παρουσίασης, οι εισηγήσεις: «Σωστή διαχείριση χρόνιου ασθενή στο σπίτι», «Σιδηροπαινία – Αναιμία κυήσεως», «Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», «Κάπνισμα και παθήσεις πνευμόνων», «Οστεαρθρίτιδα», «Edila, Fisniku, Florida σαν παραμύθι», «Εμβολιασμοί – Μύθοι και Αλήθειες», «Καρκίνος στην εφηβική ηλικία», «Εθελοντισμός», “Coaching υγείας και ευεξίας».

Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι εισηγητές επέλεξαν την επιχειρηματολόγηση και τα παραδείγματα στις εισηγήσεις να είναι περιπτώσεις ασθενών που είχαν νοσηλεύσει απ’ την Αλβανία. Έτσι απ’ το ακροατήριο υπήρξε ευκαιρία να εκφραστεί ευχαριστία για τη θυσία και συμβολή αυτή που αποτελείται από δεκάδες εκατοντάδες μικρές ανθρώπινες ιστορίες ανθρώπων και οικογενειών, ειδικά μικρών παιδιών απ’ την Αλβανία που έχουν νοσηλευτεί και νοσηλεύονται στα Ελληνικά νοσοκομεία χάρην της βούλησης της ελληνικής πολιτείας, της αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά της καλής θέλησης και της φιλανθρωπίας πολλών – πολλών γιατρών στις τέσσερεις γωνίες της Ελλάδας. Από πλευράς του ογκολογικού του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» αναφέρθηκαν μάλιστα αριθμοί και αναλογίες αρρώστων, που όντως είναι μεγάλοι και ίσως απίστευτα και αφορούν στα παιδάκια απ’ την Αλβανία που αντιμετωπίστηκαν εκεί.

Στη συνέχεια η ομάδα των ιατρών και εθελοντών μελών της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ συνέχισαν το ταξίδι του για Τίρανα, όπου την Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό της Αναστάσεως του Χριστού συνάντησαν τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο, να πάρουν την ευλογία του που είναι τόσο απαραίτητη στην αποστολή που εκπληρώνουν αλλά και να τον ευχαριστήσουν για τη δυνατότητα που τους δημιούργησε για την ανακοίνωση των εισηγήσεων τους και της αγάπης τους, με τη δική του φροντίδα στο ακροατήριο του Αργυροκάστρου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon