ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ - Οργανωτής η ΟΜΟΝΟΙΑ Τιράνων

Δημοσιεύθηκε: 22/10/2018 10:42 Τελευταία Ενημέρωση: 23/10/2018 09:50 Από: Tachydromos

Πάνω από 300 βορειοηπειρώτες έδωσαν ρυθμό στη γιορτινή διάθεσή τους στην Ελληνική Βραδιά που οργάνωσε η τοπική Ομόνοια Τιράνων στην αίθουσα εκδηλώσεων του resort “Stela”.

Τους συμπατριώτες μας που ζουν και εργάζονται στην αλβανική πρωτεύουσα καλωσόρισε κι ευχήθηκε ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Τιράνων, Βαγγέλης Σταύρος. Ο κύριος Σταύρου στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι «όλοι μας έχουμε χρέος για την διατήρηση της ελληνικής μας έκφρασης όπου κι αν βρισκόμαστε και ότι εν μέσω της, καθιερωμένης πια, Ελληνικής Βραδιάς και άλλων δράσεων πολιτιστικού χαρακτήρα θα κατορθώσουμε να διατηρήσομε γνήσια την ελληνική μας συνείδηση και ταυτότητα μας. Ταυτότητα την οποία διαμορφώνουν στοιχεία τέτοια, όπως είναι η γλώσσα μας που μας την έδωσαν ελληνική, η μουσική μας, το ελληνικό κέφι το ασυναγώνιστο, οι χοροί μας, τα τραγούδια μας».

Την έναρξη της Ελληνικής Βραδιάς έκαναν οι χορευτικοί όμιλοι των αγοριών και κοριτσιών από τη Χειμάρρα ως τη Δερόπολη υπό τη διεύθυνση του γνωστού χορογράφου, Αντώνη Τούνη που απέσπασαν παρατεταμένα χειροκροτήματα. Πρόκειται για έναν όμιλο νέων ταλαντούχων παιδιών, απόδειξη του γεγονότος ότι οι παραδόσεις μας είναι σε καλά χέρια. Τα παιδιά ερμήνευσαν χορούς που έφεραν στην αίθουσα το άρωμα όλων των περιοχών του Ελληνισμού.

Ε Ελληνική Βραδιά κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη βραδιά των Ελλήνων στα Τίρανα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon