Νεκρός από τα πυρά της Αλβανικής αστυνομίας, μουδιασμένη η μειονότητα

Δημοσιεύθηκε: 28/10/2018 18:14 Τελευταία Ενημέρωση: 28/10/2018 19:24 Από: Tachydromos

Στην κορυφαία μέρα του Ελληνισμού και με παρόντες στους Βουλιαράτες εκατοντάδες Έλληνες, εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των Ελλήνων διπλωματών στα Τίρανα και το Αργυρόκαστρο, η Αλβανική αστυνομία έκανε επίδειξη δύναμης σκοτώνοντας έναν 35χρονο Βορειοηπειρώτη χωρίς να τηρήσει κανέναν από τους κανόνες εμπλοκής. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κατάγονταν από το ίδιο χωριό. Έπεσε νεκρός από τα πυρά της Αλβανικής αστυνομίας, η οποία εκτελώντας και πολιτικές εντολές, φάνηκε ότι τον ήθελε νεκρό.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί. Ο νεαρός είχε υψώσει μία ελληνική σημαία στο χωριό. Η Αλβανική αστυνομία την κατέβασε.

Εκείνος πυροβόλησε. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες οι πυροβολισμοί ήταν στον αέρα, στη συνέχεια όμως η Αλβανική αστυνομία υποστήριξε ότι πυροβόλησε εναντίον οχήματός της που βρίσκονταν στο χωριό.

Τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να μιλήσουν για «Έλληνα εξτρεμιστή». Στη βιασύνη τους ορισμένα υποστήριξαν ότι μετά τους πυροβολισμούς ο 35χρονος διέφυγε προς το ελληνικό έδαφος με την συνδρομή του ελληνικού στρατού!

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας όμως παρέμενε στο χωριό. Από τα Τίρανα έσπευσε ελικόπτερο και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες ξεκίνησαν την καταδίωξη.

Ο 35χρονος είχε ταμπουρωθεί στην άκρη του χωριού και πυροβολούσε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Αλβανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του με αποτέλεσμα δύο σφαίρες, στο κεφάλι και στην καρδιά, να τον οδηγήσουν στον θάνατο.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, της εθνικής επετείου.

Κατάφεραν και πάλι να στοχοποιήσουν την μειονότητα, σε μία περίοδο όπου η κυβέρνηση Ράμα βουλιάζει στα σκάνδαλα και βάλλεται για τις σχέσεις της με το ναρκοεμπόριο και τους εγχώριους βαρώνους.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από κύκλους της ελληνικής μειονότητας, ο 35χρονος δεν ανήκε σε καμία οργάνωση. Συνήθιζε να γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό συνθήματα με εθνικιστικό περιεχόμενο, υπέρ της Βορείου Ηπείρου.

Αυτά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να μιλήσουν για «εξτρεμιστή».

Σε κάθε περίπτωση, μετά από πολλά χρόνια, είναι ο πρώτος νεκρός από τον χώρο της μειονότητας, σε μία ημέρα μάλιστα, ξεχωριστή και ιδιαίτερη για τον απανταχού ελληνισμό.

Πηγή: Epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon