Βουλιαράτες 28 Οκτωβρίου 2018: Το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου θανάτου

Δημοσιεύθηκε: 29/10/2018 10:19 Τελευταία Ενημέρωση: 29/10/2018 10:19 Από: Tachydromos

Όπως μεταδόθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς, έπεσε νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας. Οι συνθήκες του θανάτου του είναι προς στιγμήν, αδιευκρίνιστες. Παραμένει αίνιγμα το γιατί τα αλβανικά ΜΜΕ «αποκαλύπτουν» το ότι ο Κατσίφας φώναξε λίγο πριν σκοτωθεί, «Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω ο ελληνισμός». Την ίδια ώρα άλλες πηγές αναφέρουν πως ο Κατσίφας, που κρυβόταν στη δεξαμενή του νερού του χωριού Βουλιαράτες, είχε ήδη παραδοθεί πριν εκτελεστεί.

Πηγή: Himara.gr

Ο υπήκοος της Ελληνικής Δημοκρατίας β/Ηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανικών ειδικών δυνάμεων «RENEA» στο χωριό του, στους Βουλιαράτες του Μειονοτικού Δήμου Δρόπολης στην Βόρειο Ήπειρο. Ο Κωνσταντίνος δέχθηκε δυο θανατηφόρα πυρά ένα στο κεφάλι και ένα στο στήθος. Εξέφραζε ανοιχτά τις απόψεις του περί του δικαιώματος των β/Ηπειρωτών για Αυτοδιάθεση - Ένωση με το ελλαδικό κράτος, τόσο στις καθημερινές του συζητήσεις, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - γιαυτό αποτελούσε τον "εύκολο" στόχο.

Το κλίμα στον χώρο των β/Ηπειρωτών είναι ήδη βεβαρυμμένο. Στην δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα προστίθενται οι προσπάθειες σφετερισμού των κτημάτων των Ελλήνων, οι εκβιασμοί, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές, οι προσβολές κατά της σημαίας, η συνεχής διαστρέβλωση ιστορίας μας, οι διαρκείς εποικισμοί, η επιμονή της αλβανικής κυβέρνηση να μην αποδίδει τα δικαιώματα στον ελληνισμό που περιγράφονται στις διεθνείς συνθήκες που υπέγραψε η ίδια έως και η κράτηση πριν λίγες μέρες στην Κακαβιά Χιμαραίου που δραστηριοποιείται στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων.

Ο εκλιπών σημαιοστόλισε τους Βουλιαράτες εν όψει της εθνικής επετείου. Η υποστολή του εθνικού μας συμβόλου από εκπρόσωπο των δυνάμεων της τάξης, πιθανόν να ήταν η αφορμή για να ξεδιπλωθεί μια προβοκάτσια. Οι πληροφορίες από τους κατοίκους του χωριού είναι (προφανώς) ακόμα συγκεχυμένες. Αναφέρεται πως αστυνομικός απείλησε με το όπλο του τον εκλιπόντα, αμφισβητείται το κατά πόσο το θύμα πυροβόλησε στοχευμένα κατά των αστυνομικών, ακόμα και το αν πυροβόλησε καν:

  • Οι φωτογραφίες με το αυτοκίνητο της αστυνομίας που έφερε οπή στην αριστερή πλευρά, παρουσιάστηκε αρκετές ώρες αργότερα και ενώ οι αλβανοί δημοσιογράφοι βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στο χωριό καλύπτοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ.
  • Αν υιοθετηθούν τα λεγόμενα της αλβανικής πλευράς, παραμένει ανεξήγητο το γιατί έπρεπε για ένα μικρής σημασίας περιστατικό να επιληφθούν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και όχι η αστυνομία του Αργυροκάστρου. Όπως επίσης είναι καταπληκτικό το πόσο γρήγορα εμφανίστηκαν αυτοί οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων μαζί με δύο ελικόπτερα και ένα ντροουν.

Εν τέλει, το γεγονός της αιματηρής έκβασης του θέματος πιθανόν να λειτουργήσει για ορισμένους καταλυτικά ώστε να παραμερίσουν, επιτέλους τον φόβο και να δώσουν τόπο στην αποκάλυψη της αλήθειας. Και το πρώτο βήμα έγινε, νωρίς το βράδυ της Κυριακής, όταν οι κάτοικοι των Βουλιαρατών διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά την διέλευση των αστυνομικών δυνάμεων που μετέφεραν τη σωρό του νεκρού συγχωριανού τους, η οποία έγινε μετά τη δύση του ηλίου.

Η προβοκάτσια που έλαβε χώρα στους Βουλιαράτες, ανήμερα της εθνικής επετείου, έχει σχεδιαστεί και διαταχθεί από τα ανώτερα κλιμάκια του βαθέως κράτους. Η επίγεια δικαιοσύνη θα φτάσει όσους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα και θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλοί ή γενίτσαροι και αν είναι.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon