Δηλώσεις Προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε στα αλβανικά ΜΜΕ - ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΙΚΤΗ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΜΩΝ

Δημοσιεύθηκε: 30/10/2018 17:17 Τελευταία Ενημέρωση: 30/10/2018 17:17 Από: Tachydromos

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψή του στην οικογένεια του εκτελεσμένου από την αστυνομία, Κωνσταντίνου Κατσίφα, επέμεινε ότι η έρευνα θα πρέπει να είναι διαφανής. Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρξει κοινή ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη από την Αλβανία και την Ελλάδα.

Καταρχάς, σε αυτές τις στιγμές, αυτό που πρωέχει είναι τα συλλυπητήρια και η υποστήριξη για την 13χρονη κόρη του αποθανόντος, για την μητέρα, για το πατέρα και για όλη την οικογένεια.

Δεύτερον, μια παράκληση για όλους, να σεβαστούμε τον αιώνιο κώδικα σεβασμού για τον θάνατο, ο οποίος έχει επικρατήσει σε όλες τις φάσεις της ανθρώπινης ζωής από τη γέννησή του.

Τρίτον θα ήθελα να απευθύνω έκκληση για ψυχραιμία, συνάμα να επιδείξουμε αποφασιστικότητα ώστε αυτή η υπόθεση να διαλευκανθεί σε όλες τις λεπτομέρειές της, με όλη τη δυνατή διαφάνεια. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που την καθιστούν ευαίσθητη υπόθεση. Πώς ξεκίνησε η διένεξη κι από ποιον προκλήθηκε; Αυτό παραμένει αναπάντητο. Κάτω από ποιες συνθήκες και από ποιον ελήφθη η απόφαση για να αποδοθεί η μοιραία λύση, τη στιγμή που υπήρχαν και άλλες εναλλαγές που θα εγγυούνταν τη ζωή; Πρώτη και τελευταία προτεραιότητα σε κάθε αστυνομική επιχείρηση, εξαιρώντας τη χώρα του Κιμ Γιογκ Ουν, είναι η εξασφάλιση της ζωής των δυνάμεων της τάξης και, δεύτερη, και τη ζωή του ατόμου έναντι του οποίου στρέφεται η επιχείρηση. Πράγμα, που στην προκειμένη περίπτωση παραβιάστηκε.

Ένα άλλο θέμα που θέλω να επισύρω την προσοχή σας: μη γίνετε με την πλευρά εκείνων των μέσων ενημέρωσης κι εκείνων των συναδέλφων σας που τις πρώτες ώρες πριν ακόμη γίνει το τραγικό έβαλαν μπρος ένα ρεσιτάλ ψευδών ειδήσεων (fakenews) και ψευτοπατριωτικών ανθελληνικών αισθημάτων. Είναι στιγμές υπευθυνότητας, είναι στιγμές πολιτισμού, είναι η στιγμή της δικαιοσύνης και της αλήθειας.

Η αστυνομία από μόνη της έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την χθεσινή της επιχείρηση. Πρέπει να είμαστε ενσυνείδητοι για τα ερωτηματικά τόσο σ’ αυτή την περίπτωση όσο και σε άλλες περιπτώσεις, που οι πολίτες έχουν για την αστυνομία της χώρας. Υπό τις συνθήκες αυτές και δεδομένου ότι είναι και το θέμα της υπηκοότητας του συγχωρεμένου ώστε οι ιατροδικαστικές διαδικασίες να είναι από κοινού δηλαδή μ ένα ιατροδικαστή έλληνα εφόσον έχει το θύμα αυτή την υπηκοότητα. Ταυτόχρονα όμως είναι απαραίτητο η διαδικασία να έχει αξιοπιστία να έχει η διαδικασία την άποψη, την εγγύηση και την αξιολόγηση ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon