Η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καταδικάζει το ρατσιστικό πανό στο γήπεδο

Δημοσιεύθηκε: 31/10/2018 14:04 Τελευταία Ενημέρωση: 31/10/2018 14:04 Από: Tachydromos

Η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καταδίκασε έντονα το ρατσιστικό πανό που ξεδιπλώθηκε χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα Παρτιζάν- Σκεντέρμπεη.

Με επίσημη ανακοίνωση ο ανώτατος οργανισμός ποδοσφαίρου της Αλβανίας τονίζει ότι αυτές οι εκδηλώσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

Το σύνθημα που ξεδιπλώθηκε στις κερκίδες του σταδίου έγραφε: «Ένας Έλληνας σκοτωμένος, ένας μπάσταρδος λιγότερος» [“1 grek i vrarë një bastard më pak”]

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι αποστασιοποιείται από αυτήν την πρωτοφανή πράξη, προσθέτοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα επιτραπούν να χαλάσουν την ομορφιά του αλβανικού ποδοσφαίρου.

«Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία και αποστασιοποιείται από το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια του αγώνα Παρτιζάν- Σκεντέρμπεη, για το σύνθημα που ξεδιπλώθηκε κατά την έναρξη του αγώνα στις κερκίδες των οπαδών της Παρτιζάν και σαφώς ρατσιστικό σύνθημα και απαράδεκτο μήνυμα στο γήπεδο στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αν και χρειάστηκε η παρέμβαση του εκπροσώπου του αγώνα για την αφαίρεση αυτού του άθλιου πανό και πάλι ο στόχος και η πράξη είναι απαράδεκτες.

Η Ομοσπονδία καταδικάζει έντονα τη γλώσσα αυτή και το ταραγμένο μυαλό εκείνων που αναμιγνύουν το ποδόσφαιρο με τον ρατσισμό ή τον ψευδοεθνικισμό.

Διαβεβαιώνει την κοινή γνώμη και τους αληθινούς οπαδούς ότι τα γήπεδά μας δεν θα γίνουν ποτέ πεδία συγκρούσεων και μίσους, αλλά θα είναι χώροι όπου επικρατεί το πνεύμα αλληλεγγύης, ζωής και αγάπης για το ποδόσφαιρο.

Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε σαφώς αποστασιοποιημένοι από κάθε πρόκληση και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι αυτό το μικρό και παραπλανητικό πανό δεν θα καταφέρει να διαταράξει την εικόνα του ποδοσφαίρου και τους πραγματικούς οπαδούς του.

… θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι οι νομικές επιτροπές της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου θα συνέλθουν επειγόντως και θα εξετάσουν όλο το περιστατικό για να προχωρήσουν στα σχετικά μέτρα».

Balkan Web/ www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon