Οι δηλώσεις Μπερίσα για Κ. Κατσίφα και το μένος του Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 31/10/2018 16:04 Τελευταία Ενημέρωση: 31/10/2018 16:03 Από: Tachydromos

Χθες δεν ήταν μόνο η ανάρτηση του πανό στο ματς της Κορυτσάς με την Παρτιζάνι του αδελφού του αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τα ίχνη που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σχετικά με το τραγικό συμβάν στους Βουλιαράτες και τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, είναι εκείνος που εκμαιεύει οφέλη. Υπάρχει και μια πιο λυσαλέα απάντηση του στον πρώην Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα που τον αφήνει πιο έκθετο απ’ ότι η πρώτη του αντίδραση αμέσως μετά το στιβαρό έγκλημα των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που στην προκειμένη συμπεριφέρθηκαν ως παρακρατική οργάνωση…

Ο Μπερίσα παρενέβη στην υπόθεση χθες το μεσημέρι, με ότι φαίνεται όχι απλά για ανάγκη πολιτικής επικοινωνίας. Διατηρώντας κανόνες συμμετρίας με προηγούμενη τοποθέτηση του τον Αύγουστο 2010 στη δολοφονία του μακαρίτη Αριστοτέλη (Γκούμα) στη Χιμάρα, τότε ως Πρωθυπουργός και απολογούμενος όχι για πράξη υφισταμένων δομών του αλλά πολίτη της χώρας του, ο κ. Μπερίσα δήλωνε χθες, Δευτέρα, 29. 10.2018: «Αγαπητοί φίλοι, χθες ένας κάτοικος των Βουλιαρατών, μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας (δεν προκύπτει από πουθενά βέβαια σ.μ.) άνοιξε πυρ για λόγους εξτρεμισμού και κατά της αστυνομίας. Φυσικά σε κάθε περίπτωση όταν πυροβολείται προς την αστυνομία της προκύπτει το νόμιμο δικαίωμα να εκμηδενίσει την πηγή του πυρός.

Όταν λέω να εκμηδενίσει εννοώ με τούτο την παράδοση του εγκληματία που πυροβολεί, τον τραυματισμό του και τέλος την εκτέλεση του όταν τα δύο πρώτα είναι αδύνατα. Ανεξαρτήτως της καταδικαστέας πράξης που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των δυνάμεων της τάξης, εκφράζω συλλυπητήρια στην οικογένεια. Καταδικάζοντας μερικές επίσημες αντιδράσεις της Αθήνας αλλά και των Τιράνων, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την περίπτωση για πολιτικούς σκοπούς, θεωρώ αναγκαία μια εξαντλητική και διαφανή ανάκριση αυτού του συμβάντος.

Με την ευκαιρία απευθύνω έκκληση για την διακοπή της πρωτόγονης αντιαλβανικής υστερίας σε Αθήνα και αυτής της ανθελληνικής στα Τίρανα, που δεν συμβάλουν ούτε στην αλήθεια και ούτε στη συνεργασία μεταξύ των λαών και χωρών μας!»

Η απάντηση Ράμα είναι σαν από άνθρωπο που τον έκαψε η υπόθεση και μάλιστα προσωπικά. «Η δήλωση του Σ.ΜΠ. (ούτε καν ολόκληρο το όνομα) για τους Βουλιαράτες είναι μιας βρωμιά που δύναται να κάνει μόνο μια βιόδιεστραμένη έως το μυελό, ύλη. Πόσα πολλά του έδωσε η Αλβανία αυτού του ανθρώπου που θα φύγει απ’ αυτό τον κόσμο μην αφήνοντας πίσω έστω και μια πρόταση άξια να διηγηθεί στα παιδιά ή μια ομιλία που δεν θα χρειάζεται το σήμα προσοχή για τα παιδιά»!!!

Αυτό το ήθος του Πρωθυπουργού αλλά κυρίως το στοιχείο που επιβεβαιώνει άμεσα ότι είναι ο επωφελημένος απ’ την δολοφονία και εμμέσως κατά συνέπεια ίσως ο υπεύθυνος. Τον βοηθάει όχι τόσο να ανατρέψει την ατζέντα εσωτερικής πολιτικής όσο να κερδίσει κάποιο χρόνο δεδομένου ότι η κοινή γνώμη παροχετεύεται απ’ τα μεγάλα σκάνδαλα ανάμειξης όλης της ομάδας του σε οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Σίγουρα όμως ανατρέπει την ατζέντα εξωτερικής πολιτικής. Ο μέντορας του Ερντογάν φαίνεται του κόμισε τελεσίγραφο αναστολής εάν όχι οριστικής αναβολής της συμφωνίας για ΑΟΖ στο Ιόνιο με την Ελλάδα. Κατά συνέπεια κι εφόσον αυτή αποτελεί προϋπόθεση και μη υπογραφή ανανέωσης Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας. Ο Ράμα έλαβε σοβαρά το μήνυμα της Τουρκίας καθώς εκείνοι φροντίζουν να συνοδεύσουν με συγκεκριμένες πολιτικές χειρονομίες: στα εγκαίνια χθες του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης ήταν προσκεκλημένος ο Πρόεδρος Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ενώ ο δορυφόρος των τουρκικών υπηρεσιών Ιντρίζι μετακινήθηκε προειδοποιητικά απ’ τον Ράμα στον Μπάσα…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon