«Στη Β. Ήπειρο γίνεται μια βουβή εθνοκάθαρση»: Σ. Καλεντερίδης για τη δολοφονία του Κατσίφα στο Ακραίως

Δημοσιεύθηκε: 04/11/2018 15:04 Τελευταία Ενημέρωση: 04/11/2018 15:03 Από: Tachydromos

Ο Σάββας Καλεντερίδης, Άγγελος Συρίγος και Κώστας Τασούλας για τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις στο Ακραίως (ΣΚΑΪ, 4/11/18)

«Κρατική δολοφονία» χαρακτήρισε το θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα ο γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εκτίμησε πως «θα μπορούσαν να τον συλλάβουν» κάτι που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Ναυρίδης που τόνισε πως θα μπορούσε κάλλιστα να τον έχουν συλλάβει.

Ο κ. Ναυρίδης εξήγησε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ασκηθεί δίωξη κατά νεκρού.

Ο κ. Καλεντερίδης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το θάνατο του Κατσίφη τονίζοντας: «Τι δουλειά είχε η ΕΛΑΣ να βγάλει ανακοίνωση για αυτό το ζήτημα».

«Εμπλέκονται στη δολοφονία οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες. Τον κάλεσαν πέντε μέρες στο τμήμα στο Αργυρόκαστρο και του έδειξαν τα ότι με αυτά θα σε δολοφονήσουμε. (Τον κάλεσαν) γιατί είχε αγοράσει σημαίες από την Ελλάδα και έκανε σημαιοστολισμό. Δεν μπορεί να αποτελεί ένα άτομο να αποτελεί απειλή για την Αλβανία. Ένα άτομο που όπως αποδεικνύεται δεν καμία σχέση με οποιαδήποτε οργάνωση. (….) Ενοχλούσε το γεγονός ότι είχε αυτές τις ευαισθησίες τις οποίες δυστυχώς έχουμε παρεξηγήσει στην Ελλάδα. Θα έλεγα ότι ο Κατσίφας ήταν η κραυγή αγωνίας της ελληνικής μειονότητας που κινδυνεύει. (…)Με τις προκλήσεις εναντίον του Κατσίφα τον οδήγησαν σε εκείνο το ύψωμα και τον σκότωσαν».

όνισε επίσης πως «κεντρική επιδίωξη της Ελλάδας πρέπει να είναι να συνάψουμε μια στρατηγική σχέση με την Αλβανία. Με τους Αλβανούς εχθρούς η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τη βαλκανική εξίσωση».

«Λένε ορισμένοι ότι (η Αλβανία) παίρνει γραμμή από την Άγκυρα, είναι μέγα λάθος. Η Αλβανία έχει στρατηγική εξόντωσης της ελληνικής μειονότητας. Εδώ έχουμε μια βουβή εθνοκαθαρση», σημείωσε.

«Θα μπορούσαν να τον περικυκλώσουν και να τον συλλάβου», πρόσθεσε.

https://katharidinami.gr/ https:/www.pentapostagma.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon