Προσαγωγές ομογενών στο Αργυρόκαστρο μετά την κηδεία Κατσίφα

Δημοσιεύθηκε: 08/11/2018 20:34 Τελευταία Ενημέρωση: 08/11/2018 20:40 Από: Tachydromos

Οι αλβανικές Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή πέντε Βορειοηπειρωτών, που φέρονται να γίνουν συλλήψεις, αμέσως μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από τα χωριά της μειονότητας και από την Ελλάδα.

Τα πέντε άτομα έχουν προσαχθεί από τις αλβανικές αρχές στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι το πρωί είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση για τις προσαγωγές τονίζοντας ότι παρέχεται προξενική συνδρομή. Ενημέρωσε επίσης ότι οι υπόλοιποι 'Ελληνες πολίτες που είχαν μεταβεί στους Βουλιαράτες για την κηδεία έχουν επιστρέψει στη χώρα μας.

Μεταξύ των προσαχθέντων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για την κηδεία του 35χρονου ομογενή.

Παράλληλα, ο κ. Καραθάνος είχε καταγγείλει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι μαζί του ακόμα 4 άτομα, είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του από τις αλβανικές Αρχές.

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές για το λόγο της προσαγωγής και ανάκρισης των τεσσάρων.

Αργά το απόγευμα Βορειοηπειρώτες υποστήριζαν ότι ο συνολικός αριθμός των προσαχθέντων ξεπερνά τους 20.

Οι προσαγωγές έγιναν στους Μεθοριακούς Σταθμούς της Κακαβιάς και του Μαυροματίου.

Ανάμεσα σε αυτούς που κρατούνται είναι και ομάδα εθνοφυλάκων από την Θεσπρωτία.

Πηγή: in.gr/www.epiruspost.gr/skai.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon