Ευρωβουλή: Απορρίφθηκε πρόταση για συζήτηση και ψήφισμα για τη δολοφονία Κατσίφα

Δημοσιεύθηκε: 12/11/2018 20:18 Τελευταία Ενημέρωση: 12/11/2018 20:55 Από: Tachydromos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι περισσότεροι Έλληνες Ευρωβουλευτές

Σε μια ψηφοφορία στην οποία έλαμψαν δια της απουσίας τους οι περισσότεροι Έλληνες Ευρωβουλευτές η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο απέρριψε πριν λίγο την πρόταση του Νότη Μαριά και των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) να γίνει συζήτηση σήμερα Δευτέρα 12/11/2018 στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής με θέμα τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και την παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Την πρόταση καταψήφισαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παρόντος και του επικεφαλής του Μάνφρεντ Βέμπερ, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι ενώ η πλειοψηφία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης της Πρόεδρου της κ, Τσίμερ απείχε. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 48 υπέρ, 208 κατά και 20 αποχές.

Σημειώνεται ότι από τους 27 Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο 10 εκ των οποίων ψήφισαν υπέρ οι κ.κ. Νότης Μαριάς, Γιώργος Κύρτσος, Ελένη Θεοχάρους, Λευτέρης Χριστοφόρου, Τάκης Χατζηγεωργίου, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος και Λευτέρης Συναδινός ενώ ψήφισαν κατά οι κ.κ. Γραμματικάκης και Κύρκος.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε από την αλβανική αστυνομία στο πλαίσιο εκκαθαριστικής επιχείρησης ανήμερα της Εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενέργεια την οποία κάλυψε πολιτικά ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα. Και συμπλήρωσε ότι οι αλβανικές αρχές αρνήθηκαν παράνομα επί δέκα ημέρες να παραδώσουν τη σορό του Κατσίφα προκειμένου να ταφεί ενώ στην κηδεία του ασκήθηκε όργιο τρομοκρατίας. Τέλος ο Νότης Μαριάς είπε ότι η καταπίεση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου είναι συνεχής και συστηματική και οι αλβανικές αρχές γκρεμίζουν εκκλησίες, σπίτια Ελλήνων και προβαίνουν σε βίαιες απαλλοτριώσεις.

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά και το πρακτικό της σχετικής ψηφοφορίας που έγινε πριν λίγο στην Ευρωβουλή.

http://www.notismarias.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon